Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Klarna faktura + konto

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97850
    Borje
    Deltagare

    Hej,

    Haller pa och fyller i Klarna kontrakt. Anvander ni Klarna kampanjer ocksa eller bara faktura + konto? Kampanjer kostar extra varje manad sa jag undrar om det ar vart det.

    De har ocksa tva alternativ med olika procentsatser och avgifter. Lite billigare om man har Klarna som oversta alternativ men det ar kanske onodigt att lasa in sig med en massa villkor.

    #141833
    GregerA
    Deltagare

    Det beror lite på vad du säljer, om du tycker att det kan vara bra att erbjuda “köp nu – betala efter semestern/jul”, för det är oftast det kampanjerna går ut på.

    Sen skall du väl inte betala mer än nödvändigt till Klarna … ;)

    #141918
    flennstrom
    Deltagare

    Begreppet kampanjer när det gäller Klarna kan vara lite förvirrande.

    I avtalen finns något som Klarna kallar kampanjer. Detta är delbetalning i 3, 6, 12, 24 eller 36 mån. Dvs kunden väljer att dela upp sin betalning och betalar ett fast belopp i ett antal månader. Dessa “kampanjer” finns alltid tillgängliga.

    Det som Greger pratar om är tex julkampanj – “Köp nu betala i februari”. Detta är egentligen Klarna konto med en längre betalfrist.

    Precis som Greger säger så beror det på vad du säljer om du ska kryssa i kampanjer. Har du dyra varor så kan delbetalning vara ett bra betalsätt för en del kunder.

    Om du väljer faktura+konto så kan du fortfarande erbjuda julkampanj, sommarkampanj vid de tillfällen som vi erbjuder det.

    I det specifika fallet vongadget.se tycker jag inte att det är nödvändigt att erbjuda “kampanjer”, dvs delbetalning. Jag tycker du ska erbjuda Klarna Faktura och Klarna Konto och sen aktivera eventuella Köp nu betala senare-kampanjer som kommer.

    #141957
    GregerA
    Deltagare

    Tack för klaräggandet. :) … känns kanske lite udda att kalla något som alltid finns för kampanj, men bara kunden förstår så.

    Betala nu
    Betala senare
    Betala länge
    Betala aldrig (-> vi skickar din faktura direkt till Kronofogden) … :p

    #142299
    Borje
    Deltagare

    Tack Greger och Fredrik. Har aktiverat Klarna idag. Hoppas allt går smidigt framöver men det ser lovande ut.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.