Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Koda betalningstjänst själv

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96366
    Mowgli
    Deltagare

    Hej,

    jag håller på öppnar en webbshop på min nya hemsida. Det är alltså ingen färdig webbshop köpt, utan en ny inbyggd i min hemsida gjord från grunden.

    Nu när vi har kommit till betalningsbiten så har min tekniker kodat ett eget “betalningsformulär” för kort och han säger att det ända som behövs nu är att jag köper ett ssl certfikat så funkar det. Men jag undrar om det är möjligt? Är det möjligt att bygga detta själv och inte gå via ett företag som funkar som betalningsväxel?

    #125803
    bloggus
    Deltagare

    Skall du ta kort, så tvivlar jag stark på det. Chansen är nästintill noll. Det skulle betyda att du agerar som egen betalväxel mot din inlösare. För detta skulle behövas PCI DSS certifiering och verkligen samarbeten med någon inlösare.

    Han måste mena annat med “betalningsformulär” …

    #125805
    GregerA
    Deltagare

    Nej, det där går inte. Som bloggus säger så måste hela din servermiljö PCI DSS certifieras, och för att någon svensk inlösare ens skall överväga att ansluta er på det sättet krävs en mycket stor volym.

    Möjligen skulle någon obskyr offshore-inlösare med 20% transaktionsavgift kunna tänka sig att ansluta er … ;)

    #125819
    Mowgli
    Deltagare

    Okey, då förstår jag. Då var det han som inte kunde sin sak bara. För han blev väldigt förvirrad när jag prata om betalningsväxel. Men det får jag köpa till honom så får han installera det bara.

    Vilket företag skulle ni tipsa mig som är nystartad, väldigt fattig och kommer sälja väldigt lite t-shirts på hemsidan?

    Själv har jag filtrat genom alla företag tills moneybookers, paynova och paypal återstår. Moneybookers verkar väldigt bra förutom att de har en månadsavgift plus att det är ett utländsktföretag som gör att förhindrar lättare service.
    Paynova verkar man behöva inlösningsavtal till och de tar månadsavgift. Paypal verkar bra förutom det att jag är orolig att kunden inte kan gå igenom en “snabbkassa” utan måste kanske registrera sig på paypals hemsida. Samt att de verkar ta smygavgifter enligt folk här på forumet. Sen har vi ju certitrade som verkade bra tills man ringde dem och fick otrevligt svar, samt läste om dem här på forumet. Vad säger ni?

    #125986
    eliasca
    Deltagare

    För så små volymer(ambitioner?) och utan likviditet i ryggen skulle jag välja ett alternativ med enbart transaktionskostnad, typ paypal eller payson.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.