Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Kodmyran vs Wikinggruppen

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102623
    snartehandlare
    Deltagare

    Vad har ni för erfarenheter av dessa?
    Det hänger mellan dessa 2 så fort jag köpt butiken jag i dagsläget jobbar som konsult för! :)

    #178091
    C.Larsson
    Deltagare

    tummen upp för kodmyran

    #178095
    Runns.se
    Deltagare

    Båda är väldigt kompetenta.

    #178096
    Hensh
    Deltagare

    Jag har varit kund hos Wikinggruppen i över 2 år, och jag kan starkt rekommendera dem. Sedan så tror jag inte att Kodmyran är sämre på något sätt, har bara läst gott om dem.

    #178097
    FredrikGust
    Deltagare

    Båda har möjlighet till att testa demobutik hos. Har testat båda rätt grundligt och kan nog sammanfatta det ungefär så här:

    Wikinggruppen ger dig en unik och professionell design och grym support. Du kommer inte kunna ändra själv i mallar utan behöver ta hjälp av dem för allt sådant. Administrationsgränssnittet är enkelt men funktionellt. Funktioner för SMS och nyhetsbrev ingår som standard. Orderhanteringen om du har stort lager ger i standardutförande inte så stor hjälp när du ska plocka dina order.

    Kodmyran ger dig oändliga möjligheter att forma din butik designmässigt, men du kommer få jobba en hel del för att skapa en grym design. Senaste versionen ger en rad nya möjligheter med uppgraderade standardmallar. Man kan ha flera mallar i luften samtidigt vilket ger mycket goda möjligheter att testa innan man släpper ut ändringar. Orderhanteringen är gjord för att hantera hyggligt många order per dag med samlingsplocklistor och masshantering vid fraktbokning. Kompetent backendgränssnitt och ett API som gör det möjligt koppla på egen kod ovanpå standardbutiken om man t.ex vill bygga rutiner kring butiken. Inköpsfunktioner, attribut mm ligger i dyrare versioner. Trevligt samarbete mellan oss som är kunder.

    Båda fixar allt dem man ska fixa med en nätbutikslösning.

    #178098
    wonderfood
    Medlem

    Du kommer förmodligen bli nöjd med båda. Har bara hört gott om Kodmyran.
    Själv valde jag Wikinggruppen och har varit jättenöjd med det valet sen dag 1.
    Väldigt lättarbetat och en support i världsklass.
    Men som sagt, prova deras demobutiker och avgör sen.

    #178093
    Mathias R
    Deltagare

    Använder nu Wikinggruppen för andra gången och är mycket nöjd med dom. Man kan inte ändra själv i designen men det gör dom bättre än mig så jag har inget emot det.
    Den stora fördelen tycker jag är att dom lätt kan bygga in funktioner som man vill ha, och till vettiga pengar.
    Anledningen till att jag bytte från dom var att dom då inte hade responsiv design. Men nu har jag hittat tillbaka och är nöjd.
    Och nu när dom erbjuder Klarna Checkout utan fasta kostnader kanske det kan vara en fördel.

    #178099
    DavidWigg
    Deltagare

    När jag körde Wikinggruppen så var systemet ingenting man kunde växa i per automatik. Backend blir för långsamt, det tar för mycket tid per order helt enkelt.

    Kodmyrans lösning är dyrare men då är deras system “Av ehandlare, för ehandlare”. Dvs, grundarna har själv sysslat med ehandel under en längre tid.

    Kolla inte bara på utseendet när du väljer butikssystem. Det är minst lika viktigt hur du arbetar “bakom” butiken. Det är där du kommer att spendera mest tid. Tid är också pengar. Ett system som är långsamt att arbeta i men billigt blir automatiskt dyrt i slutändan. Tänk på det.

    #178172
    snartehandlare
    Deltagare

    Stort tack för alla svar. Gillar inte att kodmyran tar så mycket för en anpassad design, speciellt då det är helt gratis hos Wikinggruppen. Men verkar som att kodmyran är bättre att växa i.

    #178174
    DavidWigg
    Deltagare

    Tänk på att designen är en engångskostnad för dig medan arbete i admin sker hela tiden.

    Om du sedan köper en befintlig butik så tänk på arbetet att flytta allt. Hur kommer det att påverka tex trafiken från sökmotorer? Ni måste kanske se till att behålla url-struktur osv. Hur bra är det nya systemet att hantera sådant? Flyttade produkter och kategorier ska pekas om med 301:or mm.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.