Plus Forum E-handelsforumet Logistik Kompetent skrivare

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94363
    Bjorn
    Deltagare

    Är på jakt efter en s/v laserskrivare som klarar mycket utskrifter hyffsat snabbt. Helst ej HP, pga dåliga erfarenheter. Det är ju en djungel med skrivare så om ni har tips på skrivare ni är nöjda med som utan större problem trycker ut ca 100 sidor per gång dagligen så hojta till. Gärna med toners till rimliga priser.

    #109249
    Rikard
    Deltagare

    Trist att du har dåliga erfarenheter av HP. Jag har arbetat med skrivare och förbrukning i snart 10 år. HP s/v skrivare är utan tvekan de driftsäkraste som finns. Inte för att de inte stannar eller går sönder utan för att det är viktigt om du inte vill lämna skrivaren på service att så mycket slitdelar som möjligt sitter i kassetten. När du byter kassett så får du i princip en helt ny skrivare. Leta efter en begagnad på blocket och kör sedan kompatibla toner i skrivaren. Försök att inte få en allt för gammal då gummi- och plastdelar mm tröttnar efter ett slag.

    HP 1320
    HP 4200/4250
    HP 4100/4150 (börjar bli för gamla)

    Skrivare ovan är skrivare som vi har kört mycket till hyrkunder och sväljer lätt 10-15′ utskrifter i månaden.

    3000 sidor/månad är inte jättemycket så du får väl väga vad du är beredd att betala för att få ner utskriftskostnaden men det bästa köpet gör du helt klart genom att hitta en begagnad kontorsskrivare. Till dessa finns det nästan alltid kompatibla toner och bara där halverar du utskriftskostnaden.

    #109251
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag kör en HP 2055DN med dubbla fack och jag är supernöjd. Aldrig några problem alls

    #109253
    Bjorn
    Deltagare

    Tack för era svar! Anledningen att jag är neg. mot HP är pga en HP colour LJ 2840 som vi haft på kontoret nu i flera år, och det är ofta problem. T.e.x så ibland spottar den inte ut sidorna i följd, utan först kommer en, sen tar den en konstpaus på några sek och sen kommer nästa sida osv. Dessutom finns det inte ordentliga drivrutiner och programvara till Windows Vista och senare.

    Det är just det där med kompatibla toners som är intressant. Kollade först på Dell’s sortiment men verkar inte finnas det utbudet av toners till Dells.


    @Kodmyran
    , hur mycket skriver du ut ungefär? Finns det “kompatibla” toners till denna som är billigare?

    #109258
    GregerA
    Deltagare

    Vi kör en Brother HL-5270DN för de flesta utskrifterna. Den är inne på sin tredje trumma, och det har aldrig varit några problem med den. Skriver nog ca 2000 ark per månad.

    Sen har vi en multimaskin MFC-8860DN som har samma toner+trumma.
    Lite strul ibland när man försöker skriva dubbelsidigt.

    #109259
    danielandersson
    Deltagare

    Vi kör på en Dell Laser 3115cn (c = colour, n = network).

    Vi är grymt nöjda. Skriver ut flera hundra sidor varje dag och inte fasen strular den en enda gång.

    Troligen bästa köpet vi gjort till kontoret. Vad jag vet finns dock endast originalpatroner, så kanske inte så billiga, men wtf, vi är kära i skrivaren så det gör inget ;)

    Och färg på följesedeln ser MYCKET finare och trevligare ut.

    #109260
    Skogstrollet
    Deltagare

    Kan bara instämma med föregående talare att Dell Laser 3115cn är en fantastisk apparat. Att den samtidigt är kopiator och scanner är ytterligare plus. Har även fax för den som föredrar att arbeta som på 80-talet.

    Hyfsat snabb, bra utskriftskvalitet och dubbla pappersfack gör den perfekt för vår verksamhet.

    #109262
    Dan
    Deltagare

    Jag har en brother HL2150n för pacsoftetiketter och en HP LJ M2727 med fax och kopiator och viktigast av allt två pappersfack. Den använder jag till följesedlar och brevetiketter.

    Båda funkar fint!

    #109263
    Bjorn
    Deltagare

    Många som verkar nöjda med HP, måste haft otur med den modellen vi köpte för alla på kontoret hatar den :( Verkar ju betydligt lättare att hitta toners till HP iaf. Blir nog kanske en 2055DN då som kodmyran tipsa om, den verkar ha fått bra betyg på andra håll också.

    #109267
    Rikard
    Deltagare

    Kul. Detta är verkligen ett ämne som allt för sällan pratas om. Det är aldrig någon som vill prata skrivare med mig i bekantskapskretsen.

    Multifunktioner är över lag kass. Det finns mycket fler delar som kan gå sönder. Finns ingen som helst anledning att slå ihop dessa olika funktioner om du inte har riktiga kontorsmaskiner som kopierar och nätverkslagrar mm och många olika användare som inte förstår hur olika saker fungerar.

    Dell, det finns kompatibla toner till en del men nej, det blir svindyrt med förbrukning i original till Dell.

    HP 2840 som du har är tyvärr ett lågvattenmärke för HP. Inte nog med att du får papperstrassel, du kommer garanterat få problem med karusellen som kassetterna sitter i. Den har en benägenhet att hoppa ur kuggarna och då blir det riktigt dåligt. Jag misstänker också att du inte har fått skanning till e-post att fungera? Har du det så hör gärna av dig, skulle gärna få tips om detta.

    2 fack är bra att ha. 2 skrivare är nästan ännu bättre eftersom att du då försäkrar dig för eventuella driftstopp när en skrivare går sönder.

    Det finns kompatibla toner till HP P2055 men många tillverkare har problem att få till dessa i dagsläget. Verkar vara en strulig kassett (dvs bra patentjobb från HP)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.