Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Köpa separat kassasystem/POS?

Etiketter: ,

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 32 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102414
    insats
    Deltagare

    Vi använder idag två helt separata system för e-handel och försäljning över disk. Detta har fungerat inledningsvis, men börjar nu innebära för mycket administration. Vi försöker nu hitta en lösning där vi inte behöver dubbeluppdatera, och istället ha en källa för all data.

    Vårt affärssystem är helt integrerat med vårt kassasystem idag. Vår e-handel är helt fristående. Men – vår e-handelslösning är mycket mer välutvecklad och är på så sätt svårare och mer kostsam att byta ut än det är att byta ut vårt affärssystem. Eftersom vi vill ha ett system och inte två överväger vi nu att utvidga vårt e-handelssystem (göra det till vårt enda affärssystem). Men då behöver vi ett POS att koppla på för att sälja i fysisk butik.

    Min fråga är alltså: Känner någon till ett separat kassasystem/POS som har ett API eller dyl så att det skulle kunna integrera mot en helt webbaserad lösning (i vårt fall vår e-handelsplattform) ? Systemet kan vara “dumt” dvs det ska bara ta betalt och skriva ut kvitton. All data ska alltså ligga i e-handelsplattformen.

    #161144
    yerfen
    Medlem

    Specter använder jag själv so affärssystem kopplat till kassa och shop som fungerar riktigt bra.

    Däremot tror jag de inte har koppling till Drupal ännu om det är det du använder som plattform?

    Bästa är ju om det finns en färdig lösning, annars går det alltid att bygga en koppling.

    SPCS brukar finnas till många plattformar. var längesedan jag använde det nu men fungerade riktigt bra när jag använde det.

    #161145
    insats
    Deltagare

    Hmm, egentligen är jag ute efter bara själva kassasystemet, dvs att det ska kunna skriva ut prislappar, ta betalt via kort/kontant m.m. men all datainläsning (artikelregister, skapande av ordrar etc.) ska vara via koppling (API) från vårt andra system. Men det verkar inte riktigt finnas. Alla kassasystem jag hittar innehållet mer eller mindre allt (bokföring, lager, artiklar etc.).

    Just Specter verkar faktiskt mest lovande att luta sig mot. Dom har dessutom stöd för produktvarianter vilket vi är i stort behov av idag.

    #161147
    Lubic
    Deltagare

    insats: Om du skulle trilla på en bra lösning får du gärna säga till. Vi skulle också vilja ha ett “dumt/enkelt” kassasystem för fysisk försäljning i vår butik men där vårt webbsystem ska vara master/affärssystem. Har tyvärr hittills inte riktigt hittat något själv som passar.

    #161150
    staffanj
    Deltagare

    Har inte Sitoo det du efterfrågar?

    #161166
    insats
    Deltagare

    @staffanj lite oklart.. Jag ringde och hörde mig för men han var inte säker. Dom presenterar det på sin hemsida som två separata produkter som fungerar ihop, men det verkar som att artiklarna osv måste finnas i Sitoo-databasen. Det jag efterfrågar är att slippa synkronisering osv, dvs att kassasystemet eg. bara ska vara ett gränssnitt för handeln, inkl. hantering för scanner, kortterminal, kontantkassa mm. men inte innehålla någon data. Datan ska hämtas i realtid från affärsystemet/e-handeln.

    #161183
    Stefan72
    Deltagare

    kan inte dom här fila till funktioner för just er då?

    Hem – Easycashier – Kassasystem / Kassaregister

    jag tror ju dock mer på att det kommer bli typ sitoos lösning i framtiden. All försäljning inkl webshop och butik ligger i en plattform och sen har man koppling eller sie rapporter till bokföringen bara. Även om man förstår att många har stora system som är genomarbetade i många år så förändras det mesta och idag finsn det ju inga måsten att ha varor och fakturering implementerat i bokföringen om ett nytt handelssystem gör saken lika bra. (förutom bokföringen då) men den går ju som sagt att koppla om man så vill det.

    #161198
    insats
    Deltagare

    Håller med. Det är bättre att kunna plocka olika tjänster för olika behov istället för ett jättepaket där allt är sådär.

    Det verkar dock vara svårt att hitta en lösning för vårt scenario. Jag har tittat igenom Specters API nu och det ser minst sagt begränsat ut. Fö.ö är deras gränssnitt extremt föråldrat också. Det känns som att hela denna världen ligger 5-10 år efter.

    #161199
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Till vårt system har vi kopplat easy cashier och vi har några kunder som kör det, men även där vill kassaprogrammet innehålla och äga lagret. Dock kör vi synkronisering tillbaka så att du gör allt i butikssystemet.
    Det borde inte vara svårt att hitta en frilansare som kopplar ihop din butik och easy cashier om du kör open source.

    #161204
    insats
    Deltagare

    @kodmyran hur gör ni med tillgodokvitton, presentkort, rabattkoder osv? Fungerar det att synka så att ni kan exempelvis sälja ett presentkort i webbshoppen som sedan kan användas i butiken (och vice versa)?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 32 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.