Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Kortbetalning VS Faktura

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94393
    RollUp-Kungen
    Deltagare

    Vi har i 3 års tid tillämpat endast fakturabetalning då vi är 99% BtoB i tron om att alla företag givetvis vill ha faktura med 30 dagars kredit så är ju det är bättre deal än att betala innan man sett varan. Tydligen är det inte så för 2 timmar efter implementation av kortbetalning låg två order genomförda med kort till företag. Jag hade velat ha faktura men det visar hur farligt det är att anta att man tror att alla gör som man själv anser är rätt.
    En annan grej som var lite kul var att dagen efter vi tog bort krav på ifyllt org nummer och släppte igenom dem ändå där vi själva söker upp detta enkelt ökade ConversionRaten med 1% på de som gick till kassan och sedan genomförde köp, 1% låter lite men räknar man att det gick till ex 5% från 4% är det ju 25% ökning av avslut från kassa till order.
    Kontentan är att det är småsakerna som gör det!

    #109544
    dstrombe
    Deltagare

    Kul att du tar upp det här för det här något vi har märkt av också.

    I princip så ser vi två stora trender i Skandinavien som intressanta för oss. Den ena är att ehandeln blir mer internationell och man behöver mer lokala betalningsalternativ och den andra är faktiskt just B2B handeln.

    Kollar man runt om i Europa som England och Tyskland så ser vi nu att B2B handeln har börjat använda ehandel som ett riktigt säljverktyg och erbjuder kort, direktbetalnng, faktura och en salig blandning och deras försäljning har faktiskt ökat ordentligt.

    Två anledningar till detta tror jag är att för det första så blir det lättare för många mindre företag att handla via sina distributörer och slippa fakturahanteringen.

    Det blir även en säkerhet för det säljande företaget. Säljer du t.ex. dyra kopieringsmaskiner för 20 000: – så kanske du inte vill sälja dessa till ett företag mot faktura. Då kan du erbjuda kort/direktbetalning och vara säker på att du får betalt innan du skickar varan.

    I mitt förr jobb så sålde jag mätinstrument för el och datakablage. Och instrumenten som låg i den “lägre” prisklassen 5k-20k betalades ofta via kreditkort från mindre elektrikerfirmor.

    #109549
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tror det finns flera olika faktorer som driver kortbetalningarna.

    – Det finns en hel del företag som inte klarar en kreditkontroll, och istället för att ta den långa vägen och krångla med förskottsbetalningar, så betalar man med kort.

    – En hel del shoppar tar ut rätt så mastiga fakturaavgifter, och då blir det billigare att betala med kort.

    – Det är smidigt att betala med kort och få inköpen på en räkning, som har 30 dagars kredit.

    – Att man sedan kan samla på sig diverse lojalitetspoäng med kortet gör ju inte det hela sämre. Handlar man för 100kkr/år med ett Amex så kan man göra en del skojjigt för de poängen sedan.

    #109551
    Tomas
    Deltagare

    Intressant!
    Erbjuder själv bara faktura (90% konsumenter). Har varit för snål att erbjuda kort, men kanske bedrar snålheten visheten…

    Ni som har kort och faktura, ungefär hur är fördelningen mellan dessa alternativ?

    Mina snittorder ligger kanske på 2-3000 inkl. moms och som max 7000. Försöker räkna på kostnaden att erbjuda kort, men det är svårt då jag inte vet om 10% eller 75% kommer att välja kort före faktura….

    Och är det inte så många kanske jag borde börja med Payson, annars Certitrade som blir billigare vid högre andel kortköp.

    #109552
    danielandersson
    Deltagare

    @Tomas 4743 wrote:

    Ni som har kort och faktura, ungefär hur är fördelningen mellan dessa alternativ?

    Ta en titt på http://www.ehandel.se/forum/betalsystem/562-betalningsmetoder-statistik.html

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.