Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Kräva pengar, hur lång tid?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96878
    Prix
    Deltagare

    Jag har blivit lite irriterad på ett företag. Idag damp det ner ett krav i brevlådan, utan någon tidigare förvarning, om att de har missat att skicka ut en betalning för ett köp jag gjorde 2009!! Jag har inga problem med att betala men är grymt irriterad på deras ton när de gjort misstaget! Har man hur lång tid som helst på sig att kräva pengar av kunden? :)

    #131172
    Prix
    Deltagare

    Måste tillägga att det har varit på autogiro så det är då dem som “haft fel på systemet” och inte tagit några pengar.

    Jag kan inte se transaktioner så långt tillbaka så det kan ju vara så att jag blir lurad, eftersom jag inte kan kontrollera detta.

    Och det gäller två betalningar i från slutet på -09.

    #131174
    Parvelito
    Deltagare

    För företag gäller grundregeln att det är 10 års preskription för att erinra om skulder, för privatpersoner gäller grundregeln att det är 3 års preskriptionstid för att erinra om skulder.

    Sedan finns det en rad olika undantag, men innan det gått tre år utan att någon sagt något, så är man garanterat fortfarande skyldig att betala. (Och om rätten att erinra om skulden har blivit preskriberad betyder det inte att skulden därmed avskrivs. Man är fortfarande skyldig pengar, men fordringsägaren saknar rätt att vidta rättsliga åtgärder för att driva in den)

    Så, det där kravet är nog tyvärr helt rätt enligt lagen.

    #131264
    Prix
    Deltagare

    Det var lite synd. Det som jag hade problem med var tonen de hade, som att det var mitt fel och att de skulle minsann skicka mig till inkasso om jag inte betala nu.

    Sen känns det lagom tråkigt när det är så långt tillbaka jag inte kan bläddra tillbaka så långt på internetbanken för att själv dubbelkolla.

    #131275
    Caroline
    Deltagare

    Kan du inte ringa banken och höra med dem om det stämmer? De måste ju ha tillgång till transaktioner längre tillbaka i tiden?

    #131408
    fotofyndet
    Deltagare

    @Prix 29006 wrote:

    Sen känns det lagom tråkigt när det är så långt tillbaka jag inte kan bläddra tillbaka så långt på internetbanken för att själv dubbelkolla.

    Du kanske kan ta fram pärmen med de årliga kontoutdragen och titta där?

    #131409
    Prix
    Deltagare

    Jag får snällt betala :) Men tonen säger jag bara usch till!

    Detta var privat och dem papperna är inte lika välsorterade som företagets, hehe :rolleyes:

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.