Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Kryddade fakturor från bokföringsbyrån.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98116
    Andreas
    Deltagare

    Jag är finländare och använder således även en finsk bokföringsbyrå.

    Nu har jag dock igen hamnat i strid med min bokföringsbyrå, de har kryddat räkningarna igen. Förra gången var deras svar byt bokförare om du ej är nöjd.

    De inför konsultkostnader på flera hundra euro och antalet transaktioner har stigit enormt mot ifjol. Allt utan att meddela mig i förväg.

    Har försökt få svar på hur deras årliga kostnad har ökat från 1200e -> 4000e. Hade räknat med en normal kostnadsökning. Detta är då utan bokslutskostnader.

    Nu vill de att jag skall komma upp till dem och prata om saken istället för att de svarar till mig på mail. Säkert för att kunna utnyttja att vi står på deras mark och de är fler personer på plats och jag står där ensam (social psykologi).

    Om jag bestrider fakturan, byter byrå och ej betalar denna räkning, vad händer då? Kan ett företag kräva in en felaktig faktura?

    Nää, detta med att vara företagare är jobbigt…

    #145400
    Parvelito
    Deltagare

    Nu är jag ingen expert på finsk avtalsrätt, men i grund och botten antar jag att du och bokföringsbyrån har någon form av avtal eller överenskommelse. Förhoppningsvis finns det på papper, för muntliga överenskommelser är alltid svåra att bevisa.

    Om man inte kommer överens brukar det förr eller senare bli någon form av rättslig prövning. Inte sällan inkluderar den advokater, som förmodligen kostar mer för er bägge än fakturans storlek.

    Så här utifrån kan jag tycka att 1200€ är väldigt billigt för ett års bokföring, men 4000€ är i mesta laget. Att byta bokföringsbyrå innebär ofta att någon annan måste sätta sig in i det hela, och det tar tid och kostar pengar. Jag vet inte hur det ser ut i Finland, men i Sverige behöver inte en bokföringsbyrå släppa ifrån sig materiel som de inte har fått betalt för. Det kan ju leda till problem.

    Mitt råd är att du försöker komma överens med de där jyckarna så att du kan byta bokförare sedan utan en massa rättsliga problem. Träffa ett skriftligt avtal med den nya bokföringsbyrån, och gärna månadsvis fakturering så att du har koll på vad som händer.

    #145435
    Andreas
    Deltagare

    Tack Parvelito.

    Värsta ilskan/ besvikelsen har nu lagt sig.

    Är nog bara att acceptera kostnaden. Tar de som en liten förlust.

    Har varken tid eller ork att lära upp en ny bokförare alla mina system.

    Förhoppningsvis blir de lite kvar i handen i alla fall.

    #146214
    mobilizer
    Deltagare

    Hej – om det har skett ett missförstånd ang. priset så be dem reducera kostnaden. Även 10% går bra. Sen bara betala av dem svinen. De heter bokföraren fram tills den dagen då dem sviker dig, Efter det heter dem svinen.
    -> Säg till om du behöver hitta en. Jag har en mycket rimlig och ärlig bokförare till dig. Bara kontakta mig så skickar jag upplysningarna.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.