Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Kund hör av sig innan 14 dgr Men..

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #98882
    JohanR
    Deltagare

    Blir bara irriterad och vill veta hur man ska förbättra detta i framtiden..

    En kund hör av sig innan 14 dgr, jag berättar hur kund ska retunera varorna denne inte är nöjd med.. Detta är ca 10 dgr efter beställning.

    Nu har det gått ytterligare 10 dagar så total 24 dagar då mailar kund “har nu skickat tillbaka varorna och ni kan återbetala på … “

    Denna gång är jag schysst och kommer att acceptera en grovt försenad retur OM nu varorna är i säljbart skick..

    Men vad gör ni åt detta?
    Har det hänt er att kunder retunerar varor efter er “öppet köp” tid? Vad gör ni åt det, skickar ni bara tillbaka sakerna eller vadå?

    Man kan ju inte återbetala alla som gör såhär då finns de ju knappt nån anledning att ha öppet köp..

    #152736
    sweetsandy
    Medlem

    Sånt är alltid irriterande… men samtidigt ska man vara försiktigt med att vara för hård.
    Är grejerna hel och inte använd så kan man se emellan fingrarna , men upprepas det ett flertal gånger ifrån samma kund måste man säga till.
    Man kan alltid påpeka att det är egentligen 14 dagar och att den gränsen är egentligen passerad, men att du låter det gå för denna gång.

    Jag har ett motto och det är bättre att fria än att fälla ;)

    Så brukar jag jobba och jag har inte haft så mycket problem med detta.

    Bättre att vara lite schysst med kunden för då händer det att den kommer tillbaka och ev gör mer köp av dig i framtiden.

    :)

    #152741
    Jeff
    Deltagare

    Detta är helt korrekt enligt Distansköplagen (Ångerrätt vid distanshandel – Konsumentverket).

    Ångerrätten på 14 dagar gäller från dagen du tar emot varan och återigen får information om din ångerrätt. Om du inte har fått information om ångerrätten före och efter köpet har du i stället ett års ångerrätt.

    Kunden är skyldig att meddela att den önskar returnera sin vara inom 14 dagar (Från att denna har mottagit/hämtat ut varan) och den ska sedan returneras “inom rimlig tid” vilket såklart tolkas olika från person till person och även mellan olika branscher.

    #152742
    fotofyndet
    Deltagare

    Såhär tolkar Konsumentverket frågan:

    Quote:
    När du köper något på distans har du inte samma möjlighet att granska det du köper som när du handlar i en butik. Därför har du möjlighet att inom 14 dagar ångra ditt köp. När du ångrar köpet ska du meddela säljaren att du ångrar köpet och lämna tillbaka det du har köpt till säljaren. Du ska meddela säljaren att du ångrar dig inom 14 dagar. Säljaren behöver inte bekräfta att du har ångrat köpet. Säljaren behöver inte heller ha fått tillbaka varan inom de 14 dagarna.

    Så jag tror att om du får tillbaka prylarna inom 24 dagar så får du glatt och leende betala tillbaka pengarna och tänka att kunden har gjort precis allt som förväntas av honom. Någonstans anges att kunden ska skicka tillbaka varan inom skälig tid, och det har diskuterats tidigare vad som kan anses vara skälig tid.

    Sånt här ska man inte ödsla tid på att bli arg på, använd den kraften till något annat. Att bedriva försäljning är roligt, om det inte vore för kunderna. Så är det bara.

    Edit: Det var kortare lina till Gävle så Jeff hann före.

    #152983
    Flagstore.se
    Deltagare

    Hur skulle ni göra om ni hade en fakturaorder (Klarna) 120830 skickad med Skicka Lätt förblir outlöst och därmed går i retur. Och 1 månad (121001) efter att ordern skickats får ni ett mail där kunden hävdar att han returnerar varan med hjälp av konsumentköplagens ångerrätt? (Ingen kontakt tidigare)

    Eftersom det dels gått långt mer än 14 dagar + att ordern är ju egentligen inte tillbakaskickad av kunden utan outlöst funderar jag på att bara ge kunden pengarna tillbaka för varan. Inte fakturaavgift och fraktavgift!?

    #152984
    Qarillion
    Deltagare

    När han skall utnyttja ångerrätten så är det ju han som skall stå för returkostnaden.

    Nu skickar vi inget med Skicka Lätt men jag antar att du får en kostnad på detta? Jag hade debiterat kunden kostnaden som jag fått i frakt för returen. Om det ingår i första frakten jag fått debiterad på mig redan så hade jag nog bara sett mellan fingrarna och tagit det i retur för att slippa problem.

    Rent regelmässigt så har han ju ingen rätt att ångra köpet efter 14 dagar som konsumentköplagen säger och detta hade jag informerat kunden om att man gör det som en “Goodwill” isåfall.

    #152985
    Flagstore.se
    Deltagare

    Det är ingen returkostnad med Skicka Lätt!

    #152986
    Flagstore.se
    Deltagare

    Ångerrätt är ju inte samma sak som att man kan låta bli att hämta ut spårbara försändelser. Kunden har nog bara tänkt att skita i det hela men vaknat upp när påminnelsen på betalningen för fakturan kom från Klarna!

    #152988
    Qarillion
    Deltagare

    Egentligen gäller ju inte konsumentköplagens 14 dagar som du säger så jag tror man får gå på känn.

    Hur mycket energi orkar man lägga på det samt hur mycket pengar får man inte genom att försöka driva in det så att säga. Man skulle ju kunna meddela att tiden för ångerrätten har gått ut och att man kan gå med på att han endast betalar fraktkostnaden så stryker man ett streck över det sedan så att säga?

    Något mellanting brukar alltid fungera bäst.

    #152989
    Flagstore.se
    Deltagare

    Tack för att du tog dig tid att ge input, det blir något mellanting :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.