Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Kunna erbjuda Payson Faktura – omöjligt utan att vara miljonär?

Etiketter: , , ,

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95781
    milnash
    Deltagare

    Har precis installerat Payson på min webbshop men för att få Payson Faktura krävdes borgenär.

    Jag har INGA betalningsanmärkningar, haft deltidsjobb vid sidan av mina studier, men förstod ändå att Payson krävde mer “säkerhet” då jag är studerande och 25 år.

    Sagt och gjort, skickade jag in min far som borgenär. Han har haft heltidsjobb och varit fast anställd på ett och samma ställe under de senaste 10 åren. Han har INGA betalningsanmärkningar heller däremot har han SOM väldigt många andra säkert lån kvar på sin bostad.

    Payson godkände INTE detta. “Vi har ett stelbent system” var deras ursäkt. Tycker detta är helt löjligt. Hur ska nystartade företag komma igång? Jag påstår inte på något sätt att min far har världens bästa jobb eller tjänar 50.000 kr per månad, men han snittar väl runt 28.000 kr per månad, vilket jag anser vara mer än tillräcklig för en sån tjänst som Payson erbjuder.

    Sveawebpay OCH Klarna godkände mig utan diskussion. Payson tar 14 dagar på sig att betala ut pengarna, medan Sveawebpay och Klarna betalar ut inom 1-3 dagar = Mer risk för Sveawebpay och Klarna att betala ut till mig.

    Hur har ni andra (normala, icke miljonärer) kunnat få Payson Faktura?

    Nu vill jag inte tala illa om just kontaktpersonen på Payson, för han var trevlig och skämdes lite grann själv kändes det som…

    Men fy fan vad jag är sur och besviken. VARFÖR ens göra UC på mig och min far UTAN att berätta om vilka j*kla löjliga krav de har?

    #120889
    nobynator
    Deltagare

    Får man fråga varför många MÅSTE bara ha paysonfaktura? Varför inte välja svea eller klarna?

    #120890
    bloggus
    Deltagare

    Klarna betalar ut efter 2-3 veckor beroende när köpet infaller. Bara så du vet.

    Svea betalar dock ut efter 1-2 dagar.

    #120891
    GregerA
    Deltagare

    @milnash 17452 wrote:

    Hur har ni andra (normala, icke miljonärer) kunnat få Payson Faktura?

    Det har vi inte – vi fakturerar i egen regi … ;)

    Det är ingen lätt värld, och det finns en del bedrägerimöjligheter med factoring som de säkert vill skydda sig mot. Då inte bara bedrägerier från slutkunder utan även från säljföretag med luftfakturor.

    Sen är det säkert så att skall man få jobb som riskbedömare så måste man kunna visa läkarintyg på att man är paranoid … :p

    Personligen tycker jag att 2-3% är för dyrt för att leja ut faktureringen. Med kreditupplysning och sunt förnuft så håller man risken på en rimlig nivå. I början kan naturligtvis glädjen över att ha fått en stor order sätta förnuftet lite ur spel – men det är i så fall ett misstag man inte gör om så många gånger.

    #120894
    milnash
    Deltagare

    @nobynator 17465 wrote:

    Får man fråga varför många MÅSTE bara ha paysonfaktura? Varför inte välja svea eller klarna?

    Anledningen till att jag ville ha Payson var för att slippa den fasta månadsavgiften.

    Och kan nån förklara vad som menas med “borgenär” i sådana här fall? Han på Payson sa “borgenären blir aldrig skyldig oss någonting, men du blir skyldig honom ifall du inte skickar dina paket”.

    Folk diskuterar ju borgensåtagande hos Klarna osv, men vad menas med det? Så länge jag skickar mina paket INOM Sverige med rek. brev, så är väl allting löst? Det kan väl inte bli strul för min del?

    #120895
    GregerA
    Deltagare

    Nu börjar det bli snurrigt …

    Borgenär = den som har en fordran (Payson)
    Gäldenär = den som har en skuld (du/ditt företag)
    Borgensman = den som går i borgen för en skuld (din far)

    Att gå i borgen innebär att man garanterar att betala ifall gäldenären inte kan betala.

    Nu vet jag inte exakt vad det är Payson vill att någon skall borga för, men den som går i borgen blir i alla fall skyldig att betala det du inte kan betala. Troligen handlar det om de fall där Payson skulle behöva kräva tillbaka pengar från dig som de tidigare betalt ut.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.