Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Letar grossist för hemelektronik

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93890
    nCo
    Deltagare

    Tar tacksamt emot förslag på grossister som har digitala fotoramar från Kodak, LG, Sony, Philips osv. Har kollat på de lite större IT-grossisterna men inte hittat, dock är ju inte deras produktregister direkt lättnavigerade.

    Alla tips är värdefulla!

    #106010
    Dan
    Deltagare
    #106011
    nCo
    Deltagare

    Tack! Då är det bara några kvar :-) Sjukt dåliga marginaler på prylarna ser jag. Deras utpris till återförsäljare är högre än utpriserna på prisjakt.

    #106012
    Parvelito
    Deltagare

    När fanns det senast marginaler på hemelktronik?

    Kolla med min gamla arbetsgivare Deltaco, de har en del digitala fotoramar vill jag minnas.

    #106013
    nCo
    Deltagare

    Nej det kanske är så, outforskat utrymme för mig. Känns ju som om det knappt är värt det. Deltaco hade lite LG iaf, tack för tipset.

    #106019
    niclask
    Deltagare

    Scribona
    ingram micro
    bright point
    axcom

    #106020
    Magnus
    Deltagare

    Startade upp min verksamhet för ca: 4 år sedan, höll då på med beg, tvspel.
    Tog kontakt med Bergsala för att kompletera med nya tvspel, jämförde sedan med web hallen, de sistnämda var billigare :)
    Jag är imponerad av de som köper av grossister och dessutom kan få vinst på sin verksamhet.

    #106022
    nCo
    Deltagare

    Vad är hemligheten då? Inte kan väl alla mindre nogräknade ehandlare som slåss på prisjakt direktimportera?

    #106024
    Dan
    Deltagare

    Är det inte så att man tjänar pengar på tillbehör och annat med höga marginaler. Typ USB-kabeln till skrivaren osv.

    Samt så måste väl de stora som Dustin osv ha marginaler på produkterna. Handlar nog om att det är svårt att vara liten i denna bransch eller?

    #106029
    Parvelito
    Deltagare

    Det här skulle jag nästan kunna skriva en avhandling om, men så som branschen fungerar idag är det endast ett fåtal kedjor/större näthandlare som skall sälja basenheterna till de olika TV-spelen. INGEN vill ha 5.000 återförsäljare att hålla reda på när det skall lanseras nya saker, utan ett par dussin återförsäljare (som i sin tur iofs kan ha många butiker) är ungefär vad man klarar av att hålla ordning på. De stora har också egen servicehantering och man kan ordna utbyten och garantier pallvis istället för styckvis. Det betyder mycket.

    Man löser det genom att sätta priserna därefter. Eller rättare sagt så har alla samma pris från början, men sedan får de större återförsäljarna ett så kallat marknadsföringsbidrag på säg 500kr för varje såld WII basstation. Och säljer de fler än x kan det bli 600kr.

    Så det är tillbehören man som liten skutt kan vara med och slåss om.

    Många av dem på Prisjakt och liknande sajter slåss med så sjukt låga marginaler att det går helt enkelt inte runt. Jag vet att många fuskar med momsen och säljer svart, andra kör med grymt saltade frakter för att lura kunden, ytterligare en del gör både och.

    Hur man än gör, så är det inga lysande affärer. El-giganten, Siba, OnOff, Expert, NEtonnet & MediaMarkt går alla med förlust, eller enstaka år med vinst. OnOff & Siba äger tillsammans Resurs Finans och Order Hemelektonik och plockar merparten av sin vinst därifrån.

    Postorderjätten Dustin omsatte förra räkenskapsåret 3,75 miljarder, och redovisade en vinst strax över 50 miljoner. Det är öresutjämningen och överdebiteringen av frakt tillsammans med faktureringsavgiften på 39kr för Kreditors “Fakturera mig” som blev vinsten ungefär.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 23 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.