Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel lever ni på det ni tjänar genom e-handeln?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94659
    ida
    Deltagare

    Hur lång tid tog det för er innan era webshoppar gick runt och ni kunde ta ut en lön?

    #112011
    Parvelito
    Deltagare

    Första 18 månaderna var en ökenvandring ur den aspekten, men sedan har det lossnat undan för undan. Det är inte alls ovanligt att det tar 18-30 månader innan en verksamhet bär sig så att innehavaren kan ta ut en rimlig lön.

    #112029
    Joel
    Deltagare

    I teorin skulle vi kunna gå runt och ta ut (om än en väldigt liten) lön redan idag, 6 månader efter start.

    Men det är ju roligare att lägga vinsten på att utveckla shoppen och investera i nya produkter :)

    /Joel

    #112033
    Dan
    Deltagare

    Minns inte hur lång tid det tog, har alltid kört massa olika verksamheter parallellt.

    Idag efter 2 år är vi två heltidsanställda med extrapersonal till jul. Våra löner är dock ganska dåliga, speciellt min eftersom jag gillar att investera tillbaka i företaget ;)

    #112036
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Om man kikar så finns det någon slags gammal praxis som säger att det tar ca 5 år för en verksamhet att bli lönsam och att innehavarna då kan ta ut en normal avtalsmässig lön. Jag tror den stämmer bra för e-handelsverksamheter också.

    Sedan är det ofta så att precis som många redan påpekat att man hellre investerar i andra verksamheter eller tillbaka in i företaget, vilket gör lönen låg. Frågan är om man då ska se det som att man kan leva på det, eller inte. Hade företaget överlevt utan investeringarna så kan man leva på det, men hade företaget stagnerat och måst läggas ner så är det ju egentligen nödvändiga investeringar och då bör man väl se det som att man inte kan leva fullt ut på det. Sedan kan man naturligtvis diskutera i oändlighet vad som är en normal lön och inte. För personer med små kostnader kanske en normal minilön är 5000 kr efter skatt, för en annan 10 000 eller 20 000, så vad man kan leva på och inte är nog rätt individuellt och beror på hur situationen ser ut i övrigt.

    #112042
    GregerA
    Deltagare

    Resultatmässigt så har det väl funnits ett litet löneutrymme nästan hela tiden, men likviditeten har inte riktigt tillåtit det. Pengarna har behövts för att bygga lager. Nu efter 5 år och med 3 anställda så tar jag i alla fall ut en halvtaskig LO-lön … :rolleyes:

    #112072
    Lastbryggan
    Deltagare

    Jag startade min verksamhet på Internet 1994 och jobbade heltid som anställd fram till 2001 då jag sa upp mig från jobbet. Under dessa 7 år så gick i princip varenda krona tillbaka in i företaget igen och jag har lyckats klara mig helt utan krediter hela tiden.

    Fram till 2004 drev jag det som enskilld firma och då det gick bra så blev den taxerade inkomsten ganska hög i slutet innan jag bildade AB, ångrar mig fortfarande att jag inte bildade AB tidigare.

    Sedan 2004 kör jag det som ett AB och både jag och tanten tar ut en riktigt bra lön, bra pensionssparande samt en rejäl aktieutdelning varje år så det är synd att klaga…

    #112091
    ida
    Deltagare

    Under de åren ni inte kunde ta ut någon lön, vad levde ni på då?

    #112092
    Mony
    Deltagare

    Partnern ;)

    #112093
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag jobbade heltid på ett annat it företag, och jobbade kvällar och nätter med företaget. Dvs jag jobbade jämt, och det får man nog vara beredd på tills man kan ta ut en lön, då kanske man kan gå ner till ett jobb:)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.