Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Leverantör – kontrakt?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95090
    Golle
    Deltagare

    Hej!

    Har en potentiell företagskund som vill användamoss som leverantör, men jag vet inte hur man skall gå tillväga. Ska man skriva kontrakt med personen i fråga?

    #115553
    MonsterM
    Deltagare

    Beror väl på vad du säljer och i vilken omfattning det gäller. Är du leverantör av tubsockor och de vill köpa 100 par per år krävs knappast avtal. Börjar vi prata 100 par per dag, så kan det ju vara fördelaktigt med ett avtal.

    Du måste nog precisera din fråga om du vill ha bättre svar.

    #115555
    Parvelito
    Deltagare

    Det finns ofta ingen anledning att krångla till saker mer än nödvändigt, och en muntlig överenskommelse med ett handslag kommer man ofta långt med. Det kan dock ibland finnas anledning att fästa det man har kommit överens om på papper, i synnerhet om det är flera inköpare och/eller säljare involverade. Vanligast är då att man anger rabattsatser, betalningsvillkor, leveransvillkor samt under vilken tid och vid vilka volymer det skall gälla. Men det kan också handla om att man som leverantör är förpliktigad att kunna leverera X st varje månad etc.

    Om köpande eller säljande bolag är på väg att byta ägare är det vanligt att man för på tal det här med avtal med sina viktigare kunder och leverantörer så att en köpare vid en due dilligence lätt skall kunna se vad som gäller.

    #115557
    Golle
    Deltagare

    Vi snackar mer om en oregelbunden leverantör-kund relation. Där de vid behov köper in ca 100 st billiga skålar per gång.

    Men mina tillverkare har vi bara per mail kommit överens att vi är deras distributörer. et är det enda vi kommit fram till.

    #115568
    Plastskivor
    Deltagare

    Du får väl helt enkelt låta dom handla av dej som vilken annan kund som helst, förutom att jag förmodar att du ger ett bättre styckpris när de köper 100 jämfört men de som köper enstaka.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.