Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Lite feedback på Epic Fighting

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94643
  Epic
  Deltagare

  Hej, som många andra har jag spenderat många timmar på att läsa detta forum innan man fick tummen ur och skapade e-handel sida. Nu står sidan klar och beställningar har börjat sakta trilla in.

  Jag skulle nu vilja få lite feedback på sidan Epic Fighting – MMA och grappling klder av hgsta kvalitet. Skulle veta vad ni tycker om den designmässigt, vad tycker ni om produktbeskrivningar? Framför allt, hur är SEO på min sida? Kommer jag slå igenom med sökordet “MMA”? :)

  Skulle vilja se era åsikter om alla smågrejer jag skulle kunna förändra för att få mer förtroende av mina besökare.

  Mvh
  Boris

  #111791

  Svarar endast om SEO.

  Kort: nej, du kommer i dagsläget inte ranka 1:a på MMA.

  Till att börja med kan jag fråga mig själv varför i hela friden du skulle vilja hamna på den platsen då merparten av sökningarna på MMA kommer vilja ha annat än en webshop (t.ex skolor, filmer, forum, you-name-it). Dessutom lär det vara en SJUKT konkurrensutsatt term.

  När du klurat ut vilket ord du egentligen vill ha (kanske MMA KLÄDER?) så får du ta detta jag skriver och använda för det ordet.

  Alltså, anledningen till att du inte kommer ranka 1:a på MMA är:

  1. Din

  alltså headline1 eller även “bland det viktigaste i SEO” är en bild. Google läser inte bilder. Visserligen har du en länk med en title och din bild har ett alt-attribut, men det är ingenting mot text. Dessutom… Varför använda en text-tagg för en bild? Ha kvar bilden men ej som

  och så skriver du t.ex.

  MMA Kläder på nätet – “valfria-mjuka-värden”

  så har vi det klart.

  2. Din url innehåller inte MMA. Urlen i sig gör inte jätteskillnad, men som du redan förstått eftersom du länkar svinbra på startsidan så är ankartexten på länkar viktiga, och har du MMA i din url så länkar folk till DIN sida med MMA som ett av de orden google ser på som en röst – för oftast ser länkar ut såhär:
  läs mer på aftonbladet.se!
  Jag förstår att du inte vill ändra domän, men du skulle kunna lägga det i en mapp och 301:a från rotmappen till den sidan eller nåt sånt. Om man vill ha en liten svart hatt kan man ju köpa http://www.mma-kläder.se, 301:a den till din domän och skaffa lite länkar till den adressen. På eget bevåg, även om jag tror det är helt fine med alla inkl. google.

  3. Din text på startsidan kan, och bör, göras längre. Använd och kring de ord som är viktiga. Liten liten fördel, men många bäckar små. Där bör du också använda den text du redan har som typ ingress efter H1:an och sedan köra en eller gärna fler h2:or med dina viktigaste sökord i och en relevant text till de rubrikerna & sökorden.

  4. Du har vad jag kan se 0 inlänkar som har ordet MMA i sig. googla “seo boostpack 1” och “seo boostpack 2”. SvenskaSajter.com – lägg till din länk gratis i länkkatalogen <- där får man upp en länk på 5 minuter och inget daltande med redaktionell koll av någon engelsk spammer. En sak till: du har två varugrupper. Jag menar inte att det är dåligt, det är finns väl antagligen inga fler klädestyper. Men därför kan du verkligen se till att använda de orden. Du verkar kunna styra dina urler. Kolla på denna som du har:
  .epicfighting.se/4-basic-m90.html
  kontra:
  epicfighting.se/basic-mma-shorts-m90.html

  samma sak gäller där. Får du en länk (hoppas!) så har du gratis boost på bla. mma-shorts till din site. Kolla i adwords sökordshjälpmedel vilka sökord som är mest sökta på dessa och använd det bästa oftast i urlen (och också i texter) och om det finns något som är “halvbra” så kan du använda det på några sidor.

  Produkttexterna kan ju skrivas som du gör:

  “Shortsen är tillverkade av äkta M90 kamoflagetyg, vilket är svenska försvarets kammoflage. Kombinationen av unikt material och förstärkt sömmnad gör dessa shorts till de mest stryktåliga på marknaden.”

  Eller:

  MMA-shortsten är tillverkade av…. Dessa shorts för MMA har en kombination…. gör dessa MMA-kortbyxor till de mest…”

  SEO är ju relevans. Om varenda jävla sida på din site pratar om MMA-shorts dit och MMA-tshirts dit – ja då är du nog relevant för en sökning på MMA-shorts (men även MMA såklart om du verkligen vill det). Spamma inte. Tänk såhär: om en besökare läser det här – tror han då att jag är dum i huvudet? Tror han/hon det så har du nog skrivit dina sökord lite för mycket.

  Du har en sitewide-länk som heter “nya produkter”. “nya mma-produkter” är ju en boost där.

  Ja, där var lite tips. Hoppas det hjälper!

  #111792

  och du har ett guldläge på ett vis.

  kolla Mixed martial arts – Wikipedia

  alla RÖDA länkar är sidor som inte ännu är skrivna. Det är blandade grejor, bla. regeltrams och några kända personer.

  Gör såhär. Skriv om dessa ämnen. Skapa sidor på din sida om det “Typ kända MMA-utövare” (är också roligt för besökaren!) sedan så skriver du om det lite mer kortfattat på wikipedia och anger dig själv som källa.

  Vips så har du wikipedias mma-intresserade besökare exponerade för ett antal vägar till din site – och wikipedia har ju som bekant en hel del besökare.

  Och för dig som tänker skriva nåt om “HAH! Wikipedia har ju bara no-followlänkar”. Sant, men nu pratar jag inte SEO utan om TRAFIK. Dessutom ökar risken att bloggare (de älskar wikipedia) hamnar på din sida och tycker att det superintressant att läsa om någon regel och så bloggar de om det. Kanske inte troligt, men kastar man tillräckligt många krokar måste nån fastna…

  MVH
  Dolores

  #111856
  Epic
  Deltagare

  Hej,
  Tack för all kritik för min SEO. Jag håller på för fullt att tillämpa alla dina tipps. Ska precis påbörja att göra om produktbeskrivningar enligt dina tips.

  Det var klumpigt uttryck att ranka på MMA, vilket jag givetvis förstår är väldigt svårt. Jag vill ranka högt på MMA shorts, mma tshirt osv. Hoppas bara google besöker mig lite offtare och ser mina ändringar :)

  Finns det något jag kan göra rent designmässigt för att öka förtroendet hos mina besökare? Har jag gjort några fler tabbar på sidan?

  #111859

  Hinner ej skriva långt iphonar fråm tuben men märk väl att hag i exemplwt använde tre olika keywords och det är en väldigt bra idé av mån.

  EDIT: Jag hade alltså olika sökord med (“mma-shorts” “shorts för mma” “mma-kortbyxor” osv osv osv) och det gör dels att man rankar på alla de orden och dels blir det inte för spammigt.

  #111863

  Citerar PM, hoppas det är ok

  “Jag har nu uppdaterat bla texten på första sidan och använder och taggar, dock undrar jag om jag har använt för mycket av dessa taggar? Kommer jag vinna eller förlora på det i googlse ögon?”

  Nja.

  Det är, som det mesta inom SEO, obevisat men det tycks som att man inom de flesta områden har en viss kraft som delas ut jämnt över många ord. T.ex länkar – ju fler desto mindre kraft. DOCK får 1 utlänk inte dubbelt så mycket kraft som om den hade en bredvid sig. Same thing applies på och . Om du har hela din löptext i så gör det ingen skillnad. Tänk såhär: innebär viktiga ord. Google förstår det, och tänker: alright! här har vi viktiga ord. Viktiga är per definition VIKTIGARE än de andra orden. Är då alla enligt dig “viktiga” så är de, i relation till alla andra ord, på samma nivå och alltså inte längre viktiga. Hänger du med?

  Nåväl, till din text.

  Du använder det inte för mycket om man bara ser till taggarna, men… Först och främst hjälper det inte att :a samma ord många gånger. Kanske två, men inte mer (svensk MMA). Vidare tror jag inte att “epic fighting” är nåt att satsa på. Du lär ha låt oss säga 0 i konkurrens – det är ju DITT varumärke. Kasta inte bort kraft där. Satsa istället på MMA-tshirts. En snabb koll på sökvolymer visar att ditt val “MMA-tshirtar” bara har ett uns volym jämfört med “MMA-tshirts” och typ “tshirts för MMA”.

  Konkreta tips: du strongar MMA-kläder flera gånger. Stronga istället varianter såsom “MMA-kläder” “kläder för MMA” “blablabla”.

  VIKTIGT: du har gjort en skitbra

  :a. Dock kommer den hjälpa föga eftersom du numera har 2 st

  :or – dvs. din bild ligger fortfarande inom den taggen.

  Bra jobb med urlerna! Variera dem lite i framtida produkter (kampsportsbrallor kanske är ett bra ord för dig? vad vet jag…).

  Om du vill ha lite oftare besök från google måste sidan uppdateras ofta (vilket den verkligen kommer göra nu när du skriver om och gör nya urler) men du behöver också bra länkar.

  Uppdateras ofta: klassikern nya produkter, OM du lägger in många nya. Annars kan du ha nån liten nyhetsspalt eller nåt sånt.

  Bra länkar: Ser att du inte använt MyNewsdesk – Sök, bevaka och prenumerera på Pressmeddelanden ännu – gör det. Det fina med den är att du får GRYM text (du skriver den själv :)), det är do-followlänkar och det sprids ut till journalister, bloggare, idioter, butiker osv och många tenderar att länka. Då får du snabbt många länkar och det kommer få google att indexera din sajt noggrant inom en kort framtid. Du kan ju bara skriva nåt om att en ny sajt för mma-intresserade har öppnat och om du läst något om Dan och hans releases ser du ju vad som verkligen skulle fungera. Ta nåt cheesy i stil med “MMA-utövare har länge setts som förlorare som slåss på stan. Vår vision är att förändra detta synsätt och ta fram sporten och dess spelare som vanliga människor med den gamla drömmen om att en gång vara bäst”.

  skriver mer sen.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.