Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Lite frågor om betalning

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93952
    Patric
    Deltagare

    Hej alla ehandlare!

    Jag har lite frågor om betalning som det skulle vara intressant att få svar på.

    1. Vågar man skippa att sälja fakturorna? Hur många procent av era fakturor går till indrivning? Någon här som inte säljer dom? Hur funkar det i så fall?

    2. Hur ligger fördelningen på era betalningsalternativ?

    Tack på förhand!

    Vänliga hälsningar,
    Patrik Space

    #106474
    Parvelito
    Deltagare

    Hej!

    Jag är på gång och har researchat lite.

    Jag tänkte kicka igång fakturor i e-butiken i egen regi inom kort. Kreditupplysning och en bergfast ram att hålla sig till, samt lite magkänsla är det som behövs.

    Tänkte ta 19kr i fakturaavgift för att täcka kostnaden för kreditupplysning och administration. 14 dagar netto, påminnelse med avgift 50kr dag 17 om betalning inte kommit, och inkasso dag 30 om betalning fortfarande inte kommit.

    Räknar med att 5% måste påminnas och kanske 0,5% gå på inkasso, men allt hänger ju på kreditbedömningen.

    Jag tror att faktura med 19kr i avgift skall locka 30% av kunderna.

    Men allt detta är tro och förhoppningar, men baserat utifrån en del liknande webbutiker.

    #106475
    Nicklas
    Deltagare
    ednaakriss;1200 wrote:
    Hi all

    I`m Edna, 22yo chick from Denver, Texas. I`m working in net marketing company and I like hip hop.

    Dan du får göra det lite svårare för spindlarna att regga sig :D

    #106472
    Dan
    Deltagare

    Det är lite deprimerande att ett betalforum har så kass captcha :(

    #106473
    Nicklas
    Deltagare
    Dan;1204 wrote:
    Det är lite deprimerande att ett betalforum har så kass captcha :(

    Du löser det genom att lägga till ett extrafält i registreringen från “Användarprofilfält” där du kan tvinga användaren ge ett exakt svar, så har jag löst det på mina forum och blev av med allt spam direkt.

    [ATTACH]12[/ATTACH]

    #106477
    Dan
    Deltagare

    Aha, jag bytte till recaptcha nu istället för den inbyggda. funkar inte det testar jag ditt förslag.

    #106480
    Rikard
    Deltagare

    Vi kör faktura i egen regi. 10 dagar netto, skickas som PDFer. Det är en himla massa folk som inte får tummen ur i tid tyvärr. Men 92% betalar inom 15 dagar. ca 98 % betalar efter 1 påminnelse. Vi tog från början ingen avgift för faktura men för att få ner andelen fakturaköp så började vi debitera 20 kr inkl moms per fakturaköp. Då sjönk andelen direkt men nu har den stigit igen.

    Trist att behöva debitera kostnad på dem som sköter sig men de får vara med och bekosta förlusten från den procenten som inte har för avsikt att betala utan krångel.

    #107766
    Oddity
    Deltagare

    Om man kör fakturering själv, hur hanterar ni då kontrollen att någon har betalt? Man skulle ju vilja integrera det i ordersystemet så att det där automatiskt markeras vilka som har betalt etc. Då kan man enkelt visa de som inte betalt inom 14 dagar etc. Finns det någon bank som har ett API där man kan skicka in ett fakturanr och få tillbaka “betald” eller “ej betald”?

    Vi jobbar idag med förskottsbetalning till bankgiro, då sköter vi det hela manuellt genom att kolla inbetalningar via vår internetbank och sedan kryssa för de som betalt i vårt ordersystem, dvs helt manuellt arbete vilket suger rätt mycket.

    Vi kör inte OCRnr idag, antar att det bla det som behövs om man skall sköta faktureringen själv eller?

    #107768
    Parvelito
    Deltagare

    Hemligheten är att man har ett affärssystem där man hanterar kunder, lager, fakturering, order, bokföring etc. De är i allmänhet bättre lämpade för det än webshopar.

    Varje dag knappar jag in de som betalat till bankgirot, och en gång i veckan kör jag ut en påminnelselista på alla som har förfallna fakturor och påminner dem. Eller alla och alla, ibland är det en eller två.

    Jag har inte OCR, utan de flesta kunder klarar av att skriva in kundnummer, fakturanummer eller åtminstone sitt namn så att man kan identifiera dem.

    #107770
    Oddity
    Deltagare

    Aha, du kör på samma sätt som vi kör förskottsbetalningen då. Man tycker ju att det borde finnas någon tjänst där man kan skicka in ett fakturanr/ocr och sedan få tillbaka om dom betalt eller ej så man slipper det manuella arbetet.

    Jag har inte tagit steget ännu att införskaffa ett affärssystem (vilket jag borde). Ordersystemet till webbshoppen är helt egenutvecklat med kopplingar till pacsoft och kreditor, så jag skulle enkelt kunna bygga en funktion som enkelt tar fram de som ej betalat inom 14 dagar, men det kräver fortfarande att jag själv matar in varje faktura manuellt som är betald..vilket suger.

    Jag funderar på att skippa kreditor och köra själv, därför jag har lite funderingar =)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.