Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Liveit.se – bra användning av Web 2.0

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94032
  johan
  Deltagare

  Jag vill lyfta fram Live it som den e-handlare som idag bäst utnyttjat fördelarna med Web 2.0. Sidan erbjuder sökning med direkt återkoppling och en möjlighet att navigera mellan olika produktsidor utan laddtider!!!

  I och med att produktguider har blivit allt vanligare så är jag lite förvånad över att inte fler butiker på nätet erbjuder liknande lösningar. Hoppas dock på att Live it nu ska inspirera många till att utveckla sina sidor så att de hjälper oss konsumenter att hitta fram till en passande produkt på ett enklare sätt.

  #106961
  GregerA
  Deltagare

  Jodå, det ser väldigt prydligt ut och iBlick är intressant. Jag kommer definitivt att titta på den inför nästa generation webshop hos oss.

  Svårigheten med att gå över till detta ligger nog delvis i att den underliggande produktinformation som behövs inte är strukturerad, utan bara är inskriven som löpande text i ett fritextfält – och i många fall saknas helt.
  Förutsättningen för att det skall vara någon vits med funktionen är ju att produkterna har all information som man kan filtrera på.

  #106970
  Carl of Sweden
  Deltagare

  Som liten företagare med knapp budget får man ju börja så smått. Man behöver ju ha bröd på bordet först och främst… :)

  Men visst är det snyggt och proffsigt…

  #107005
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Nu kikade jag bara snabbt, men jag har lite svårt att se det nytänkande faktiskt. Inga laddtider? Hm, jag tycker det är ungefär samma laddtider som de flesta shoppar.

  Skillnaden här är väl att man använt Ajax så det flashar till snyggt när den delen av sidan laddas om, och det känns som det tar kortare tid. Ajax är bra för laddtider, men ett problem med Ajax är just att den gör inga nya sidor, så du får massor med problem med sökmotorerna i stället eftersom de ser allt som en enda sida. så snyggt Ja, sökmotorvänligt nej. Ur den aspekten föredrar jag hellre en icke ajaxiferiad shop. Ajax kan man använda på sökfunktioner, i admingränssnitt och liknande men jag skulle aldrig bygga en hel shop i det.

  Sökfunktionen är snygg, men det är väl egentligen inget större problem att få i de flesta butiker. handlar som Greger säger om att strukturera infon i butiken och sedan visa den. IBlick är intressant, men kräver lite jobb som många mindre företag inte riktigt har tiden till kanske.

  Sammanfattnignsvis Snyggt Ja, proffsigt, nej inte i mitt tycke för besök från google är en såpass stor del av de flesta mindre företags kunder, och hittas man inte i söken, spelar designen mindre roll.

  #107006
  Carl of Sweden
  Deltagare

  Kodmyran – När du lägger fram det på det sättet så är det inte speciellt proffsigt alls då!

  Men Googlesökarna får mycket hellre hitta “Hittaupplevelse.se” än Liveit.se så för min del är det ju bra att de “Ajaxat” bort sig! ;-)

  #107008
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  inget ont som inte har ngt gott med sig.

  #107892
  johan
  Deltagare

  Kodmyran har helt rätt i att SEO är en mycket viktigt bit i uppbyggnaden av en sida. En annan mycket viktig del är att ge besökarna en attraktiv och användarvänlig sida, en sida som inte uppfattas som långsam och tråkig! Det gäller att hela tiden göra det enkelt för att minimera risken för att kunderna tröttnar innan de hittar fram till rätt produkt.

  iBlick Finder är en JavaScripts-lösning som tillför sidan just de viktiga egenskaperna av att vara attraktiv och ge kunden en snabb och effektiv sökning. Om man ska diskutera SEO så kan JavaScript vara ett än större problem för sökmotorer än Ajax, OM det används på fel sätt. Därför är det i min menig lite oansvarigt att kalla användande av Ajax för oproffsigt utan att titta på hur sidan är uppbyggd. Det hela handlar helt enkelt om HUR det används. Min bästa rekommendation vid uppbyggnaden av en ny sida är att använda de byggstenar som man behärskar och kan utnyttja på bästa sätt.

  Ett tillägg till detta är att jag håller med Kodmyran om att det oftast är onödigt att använda Ajax för hela sidan, det ska inte missbrukas. När kunderna rör sig mellan olika delar som ”Hitta en produkt”, ”Kontakta oss” eller ”Om oss” finns en betydlig högre tolerans för att sidan laddas om.

  #107910
  danielandersson
  Deltagare

  @johan 2854 wrote:

  Om man ska diskutera SEO så kan JavaScript vara ett än större problem för sökmotorer än Ajax, OM det används på fel sätt.

  Ett större problem? Till att börja med så är Ajax javscript.

  Mig veteligen så stödjer ingen sökmotor ajax övht.. ? Så hur javascript (utan ajax-anrop) kan vara ett större problem förstår jag verkligen inte.

  Care to enlighten me?

  Jag är EMOT liveits nya sida, då det ibland verkar bli fel när man ska söka (iaf i Safari) och blir det nånting fel under anropen, ja, då står den bara där å laddar.

  Ibland så ändrar man sökningen och resultaten KANSKE laddas om, men det är inte uppenbart. Man får ju ibland mer eller mindre samma sökresultat, så hur vet man om det funkade?

  Det var bättre förr..

  #107937
  johan
  Deltagare

  Det jag menar med “Om man ska diskutera SEO så kan JavaScript vara ett än större problem för sökmotorer än Ajax, OM det används på fel sätt.“ är att om javascript (med eller utan ajax-anrop) används på fel sätt så förstör de för sökmotorerna.

  Bygg sidan med HTML och sedan försköna sidan med Javascript. Det är jätte viktigt att all information är tillgänglig utan JavaScript! Ett enkelt test för att se att sidan fungerar för sökmotorer är att slå av Javascriptet. Ledsen om jag var oklar?

  #108028
  johan
  Deltagare

  CDON är Nordens största underhållningsbutik på nätet och ställer höga kvar på både kompatibilitet och sökmotoroptimering. Deras val att låta iBlick Finder presentera deras mobiltelefoner bekräftar inte bara att lösningen höjer användbarheten och upplevelsen av sidan utan även att lösningen håller en mycket hög kvalite.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.