Plus Forum E-handelsforumet Logistik Logistik, varför ska det vara så krångligt?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95848
    ErikHuss
    Deltagare

    Hej alla ni fantastiska Ehandel.se användare!

    Först och främst vill jag bara säga att det är guldvärt för mig som nybörjare att ha tillgång till detta forum. Ifall jag stöter på ett problem så är det bara att söka i forumet så brukar man hitta svaret som man söker. Det finns en otrolig kunskap och kompetens runt denna sida, det bästa är att tipsen är gratis! :)

    Men jag har stött på ett problem som jag behöver hjälp med. Jag går i årskurs 3 på gymnasiet och jag startade min webshop för cirka 5 månader sedan, först använde jag mig av Nordiskehandels egna webblösning sedan så lyckades jag tillsammans med några polare snickra ihop i prestashop den webbshopen som jag använder idag. Vi säljer enbart teknik för tjejer(det förklarar min otroligt maskulina bild:) )

    Vi får trafik regelbundet till hemsidan, vi får beställningar på våra produkter också. Men mitt problem är att jag inte har den blekaste aning hur jag ska ta mig an detta stora hinder Logistik.

    För tillfället så skickar vi alla våra produkter som brev med Posten. Vi lämnar i snitt in ett paket per dag. Men frakten blir svindyr, just nu så skickar vi allt med frimärken. Det hela känns lite misslyckat, jag behöver helt enkelt er hjälp. Vi har försökt att kontakta posten för att få lite input men ja, vi har helt enkelt inte fått någon vidare hjälp.

    Vad är nästa steg som jag behöver göra? Varför blir frakten svindyr, och som jag glömde nämna tidigare så tar det otroligt lång tid att sätta på frimärken, det är också lätt att blanda ihop paket.

    Har ni några tips, för att få struktur på allting samt hur jag ska gå vidare för att kunna sköta logistiken mer proffsigt och framförallt billigare? Ska jag välja någon annan speditör än Posten?

    Tack på förhand!

    /Erik Huss TrulyFriend
    Mobil:073-5736600
    USB-Smycken & Retrotelefoner, Teknik fr tjejer! – TrulyFriend

    #121411
    Parvelito
    Deltagare

    Den där delen av logistik är inte så svår, men då får berätta lite om vad dina saker väger och hur stora de är. Upp till ungefär ett kilos vikt är Posten Brev en bra och prisvärd tjänst, kommer man över ett kilo eller har behov av att det är spårbart så får man vända sig till andra företag, t.ex. Schenker eller DHL. Man skall dock ha i åtanke att med en försändelse per dag är det svårt att få väldigt bra priser av någon.

    Själv skickar jag varje dag allt mellan 25 och 100 frimärkta små brevförsändelser med Posten, och jag har inte hittat någon som erbjudit sig att distribuera dem bättre för samma pris, eller billigare för samma service.

    Kanske kan http://www.fraktjakt.se vara något för dig att spana in?

    #121414
    ErikHuss
    Deltagare

    Vi har några produkter i sortimentet som sträcker sig över ett kilo, annars så är det bara mest små produkter som väger cirka 200 gram.

    Okej, så efter ungefär hur många försändelser tror du att det kan löna sig att ingå avtal eller liknande med Posten/DHL/Schenker?
    Tack för tipset, den där sidan verkar jättebra, ska kolla upp den lite mera noggrant :)

    Har du något bra tips på ställen där man kan hitta billigt emballage?

    #121415
    Parvelito
    Deltagare

    Posten tycker 5000 försändelser om året inte är så mycket att hurra för, men ett avtal kan de väl ordna med en mindre rabatt på. (vid 100.000 försändelser får man en personlig säljare som brukar skicka ett påskkort och julkort).

    DHL och även Schenker jobbar mycket med gruppavtal istället för enskilda avtal. Pluskontot och Lessmore är två sådana tjänster där du betalar en slant, men har en uppsjö av rabatter att välja mellan.

    Min favoritemballageförsäljare hittar du på office.aroxs.se och om jag inte minns fel så har de fraktfritt redan vid beställningar på 500kr, vilket är förhållandevis generöst.

    #121416
    ErikHuss
    Deltagare

    Så ungefär 13 försändelser om dagen måste jag upp i, då gäller det att ligga i lite. Men det där med julkort låter ju helt underbart, det ger en drivkraft bara det :)

    Ska kolla upp de länkarna lite extra. Har beställt emballage tidigare från Packoplack, men det där verkar vara betydligt billigare.

    Tack för bra tips, nu ska jag bara komma upp i de där 13 försändelserna per dag! :)

    #121434
    GregerA
    Deltagare

    Jag vet inte riktigt vad du tycker är så krångligt.

    Dock får du räkna med att saker och ting kostar pengar, och den kostnaden är relaterad till vad de kostar att producera snarare än vad du anser dig ha råd att betala … ;) … och som allting annat – ju mer du köper, desto bättre pris kan du få.

    Skickar man enstaka försändelser om dagen så skall man inte räkna med att kunna få några enskilda rabatter. Dock kan du via Lessmore, Pluskontot, m.fl få en del bra rabatter för en medlemsavgift runt 1000-lappen per år.

    Att få rabatt på brev är dock i praktiken omöjligt. Det finns vissa möjligheter till brevsändningar och varubrevsändningar då man betalar för faktisk vikt på hela sändningen, men då skall man skicka minst 100 varubrev eller 500 brev om dagen.

    Som all affärsverksamhet så handlar det om att få sådan volym att man kan ta lite risker, t.ex att skicka utan spårbarhet. Har man för liten volym så slår en “olycka” ibland lite för hårt. Men att försäkra sig mot allt blir också väldigt dyrt. Affärer handlar bl.a om att hantera risker på ett ekonomiskt sätt.

    #121437
    Plastskivor
    Deltagare

    @ErikHuss 18061 wrote:

    Har du något bra tips på ställen där man kan hitta billigt emballage?

    Det slängs massor av användbart emballage på massor av företag.
    Bara att tigga ihop det du behöver.
    Om du t.ex. använder standardiserade kartonger som kommer som platta buntar så går det att konstruera ett enkelt stansverktyg så att du kan banka ut formatet från en bit gratis-kartong istället.

    Ca hälften av det emballage jag använder är återanvänt material som jag fixat gratis.

    #121447
    Seitanfoods
    Deltagare

    Får hålla med Plastskivor – finns ofantligt mycket kartonger och wellmaterial att få helt gratis ute på alla möjliga firmor. Ni skickar ju små saker, så då lär ni vilja ha små kartonger också, och såna lär du kunna hitta hos handlare där du bor. De flesta handlare blir mer än glada över att någon hämtar deras “skräp”.

    #121450
    evomedia
    Deltagare

    Som dom flesta säger så är det svårt att kunna få det billigare om man inte skickar mycket men baka in frakten eller ta ut frakt från era kunder så kanske det inte känns lika tungt man ska ju ändå tjäna på det man säljer…

    Gratisemballage från företag som vill slänga kartongerna är inte fel sen kan ni ju utnyttja det till er fördel och skriva att ni är miljövänliga;)

    Har varit inne på er snygga sida roligt med UF företag som satsar hårt=) Grattis till vinsten! kika gärna in på UF Alumni i Gävleborg och anmäl er, just nu är det bara inom Gävleborg men vi siktar på att täcka hela Sverige ganska snart=) Det är ett nätverk för ex UF företagare så har vi fler här inne är ni välkomna;)

    #121472
    nmn
    Deltagare

    @Seitanfoods 18097 wrote:

    Får hålla med Plastskivor – finns ofantligt mycket kartonger och wellmaterial att få helt gratis ute på alla möjliga firmor. Ni skickar ju små saker, så då lär ni vilja ha små kartonger också, och såna lär du kunna hitta hos handlare där du bor. De flesta handlare blir mer än glada över att någon hämtar deras “skräp”.

    Vi har en bilskrot som kommer och hämtar ungefär 2ggr i månaden, hade vi lagt allt i återvinningen hade det dels tagit en väldig tid och så hade nog vår fastighetsägare fått spader…

    Det gäller att hitta någon som tycker att de kartonger du anser är i hopplös storlek är precis rätt!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.