Plus Forum E-handelsforumet Logistik Lokala logistikföretag

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #100247
  FredrikGust
  Deltagare

  Med den miljövänliga profil vi har i butiken har jag klurat fram och tillbaka på det här med att paket jag skickar till andra i närområdet ska resa så förfärligt långt för att nå sin mottagare. När någon i Luleå beställer handlar det om 3 mil fågelvägen medan det i praktiken kommer åka en extra resa om 60 mil via Umeå.

  Därför har vi nu kört igång ett fraktalternativ med det lokala brevutdelningsföretaget för att på ett miljövänligare sätt nå lokala kunder.

  För att testa om det är intressant och funkar har vi satt priset på frakt till 9kr för lokala försändelser där miljöbrev delas ut inom 3 dagar lite beroende på längs vilken rutt kunden bor.

  Ska bli spännande att se hur många som väljer det lokala alternativet som är 30kr billigare i frakt…

  Hur gör ni andra?

  #165018
  Parvelito
  Deltagare

  I början tyckte jag också att man väl kunde göra något för de lokala kunderna. Det slutade jag med efter ett tag, eftersom det i allmänhet tog längre tid för dem att få grejerna, och jag fick lägga mycket mer tid på det.

  Miljöpåverkan för ett paket är inte så stor i en lastbil.
  Om du har ett paket på 3kg i en lastbil lastad med 10 ton, och den drar 5l diesel per mil, så drar ditt paket en knapp deciliter diesel på sin 60-milafärd ((60×5)/10000))x3.

  #165073
  bslask
  Deltagare

  Förutom det som Parvelito påpekar angående vikt så har de större transportbolagen generellt sätt mycket bättre fyllnadsgrad på sina bilar än så små lokala firmor som plockar upp och lämnar ifrån sig mindre sändningar lite varstans.
  Så för miljöns skull så behöver inte alltid kortaste vägen vara den bästa.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.