Lösning för skatt/moms för småskalig försäljning internationellt

Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Lösning för skatt/moms för småskalig försäljning internationellt

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #189623
  Thomas A
  Deltagare

  (Hoppas inte det blev två inlägg nu. I sådana fall, svara på mitt första.)

  Hej,

  Jag tänkte starta ett litet företag för att sälja plug-ins (mjukvara) till program från Autodesk. Autodesk har en egen “app store” där man kan publicera och sälja sina plug-ins. Kruxet är att de, till skillnad från tex Google Play store, i stort sett bara är en annonstavla som skickar vidare kunderna till min Paypal. Uppgiften att hantera skatter och moms hamnar på mig. Kunderna är från länder över hela världen och kan vara både privatpersoner och företag (funderar dock om jag kan hantera dem som privatpersoner).

  Man kan lägga upp sin produkt som “Trial” och då kan man hantera betalningen helt utanför Autodesks system.

  Därför letar jag efter en enkel webbutik/mellanhand som kan presentera köpinfo till kunden (pris+moms) och sen låta kunden betala (troligen via Paypal). Jag har inte riktigt fått klarhet i om mitt företag behöver göra någon skatteredovisning i något annat land, men om så är fallet så skulle tjänsten gärna få göra det också. Just nu har jag förstått det som att, om det inte är stora summor, så behöver jag bara sköta skatt/moms-betalning i Sverige och utländska köpare som är företag sköter momsen i sitt hemland.

  Jag räknar konservativt med att kanske dra in några hundralappar första året, så jag letar efter en lösning som tar betalt per transaktion (eller väldigt lite i månaden).

  Fått tips om https://www.lemonsqueezy.com/ , men jag vet inte om jag kan använda dem från Sverige (har skickat en fråga). (0 USD/mån, 8% + 0.30 USD per transaktion enligt https://www.lemonsqueezy.com/pricing/ )

  Har också sneglat på WooCommerce, som gratis ska kunna hantera moms för 30 länder (tyvärr ingår inte Indien bland dessa). Jag är dock rädd att göra fel med en lösning jag driftar själv (felaktiga skattesatser, missad skatt någonstans).

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.