Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Lösningar på hur sälja utan att stå för försäljningen i Sverige?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #101051
  vonsachsen
  Medlem

  Hej alla!
  Jag inser att rubriken är helknasig men jag ska försöka förklara mig.
  Jag håller på att starta upp ett företag där jag erbjuder terapi och utbildningar inom alternativmedicin. Jag skulle även vilja på något sätt sälja dessa produkter som jag dagligen rekommenderar men jag behöver hjälp med lösningar. Det gäller medel som klassas som läkemedel och det kostar minst 2000:- per produkt att registrera, dokumentation från tillverkaren (som befinner sig i EU-land), men det värsta är att det tar minst ett år att registrera dessa produkter.
  Jag har lagt märke till ett företag som hade problem med att registrera sina varor här men efter ett halvårs frånvaro från marknaden återuppstod dem. De har bildat en förening som hänvisar till en sida där man kan beställa produkter själv. Den här e-handelsidan har en adress i London, telefonnummer i Sverige och behöver du upplysning om produkterna, då får du vända dig till föreningen. Det fick mig att fundera hur de har löst detta? Är det någon som har en aning?
  Jag har tänkt att det kanske var en SUF men när jag frågade en revisor, så trodde han att eftersom företaget i England ändå kan härledas till mig (bosatt i Sverige) kommer jag att “stå för försäljningen”.
  Har funderat på avtal med företag som gör att jag kanske får provision för varje klick från min hemsida, men det ger inte lika mycket som om jag säljer varorna.
  Snälla någon, har ni idéer för hur man ska lösa detta?
  PS jag vill bara påpeka att det handlar om produkter som redan finns registrerade, fast från en annan tillverkare, så det ska vara klart att det handlar om i övrigt säkra och godkända produkter. Det är inte heller så att jag vill komma undan moms och skatt i Sverige.

  #170654
  VATadviser
  Deltagare

  Jag tror inte att du kommer undan med att sälja saker i Sverige som inte är godkända i Sverige även om du har din webbutik/bolag i ett annat land. Det enda jag kan tänka mig är att dina kunder i så fall själva hämtar produkten i det andra landet. Om du skickar till medborgare i ett annat land så borde det landets lagar och förordningar gälla.

  När det gäller dina kollegor i branschen så är det ju inte säkert att de gör rätt.

  #170681
  vonsachsen
  Medlem

  Stort tack för ditt svar! Självklart hoppades jag på ett annorlunda svar, men då vet jag iaf hur det ligger till. Jag vill helst kunna sova bra om nätterna:)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.