Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Magento eller Prestashop?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104862
    Johan_O
    Deltagare

    Ska gå från en mindre, begränsad e-handelsplattform då vi behöver stöd för b2b, dynamiska produktflöden till både fb och google, inom 1-2 år översatta sidor till flera språk m.m. Valet står nu mellan Prestashop eller Magento. Vilka begränsningar har egentligen Prestashop kontra Magento rent utvecklings-och-uppskalningsmässigt? Finns det någon bra byrå som host:ar sidan, är någorlunda lättanvänt och ger bra support till Magento till en överkomlig månadskostnad (ca 2000-5000:-/mån)? Till Prestashop har vi tittat på Prestaworks lösning som det lutar åt i dagsläget om vi ska gå för Prestashop, finns det någon liknande byrå som har nishat sig på samma sätt fast mot Magento tro? Tacksam för alla svar!

    #185817
    Jonas Kjellander
    Deltagare

    Hej

    Vi flyttar just nu en kund med omsättning på ca 100 miljoner och ca 75-100 orders per dag, från Prestashop till Magento. Jag är ingen Magentoexpert, men mina kollegor är så vi tar gärna en kontakt med dig för detaljerna. Dock hindrade Presta vår kund från att koppla kassa, affärsystem, lager osv osv. Magento har inga hinder här. Likaså när det gäller uppskalning så kan du gå från 0 till 100000000000 utan att behöva byta ehandelsplattform.

    Vi har idag en nyckelfärdig Magento 2 shop (ingen uppsättningskostnad) som ligger på 2995:-/mån. Motsvarar ca 1000 orders/mån. Färdigt tema och betal/fraktfunktioner finns redan inkluderat. Allt hostas med skalbara servrar på google cloud.

    Kika på http://www.evalent.com där vi beskriver det lite närmare.

    #185818
    Joel B
    Deltagare

    @Jonas Kjellander 92931 wrote:

    Hej
    Dock hindrade Presta vår kund från att koppla kassa, affärsystem, lager osv osv. Magento har inga hinder här. Likaså när det gäller uppskalning så kan du gå från 0 till 100000000000 utan att behöva byta ehandelsplattform.

    Av nyfikenhet, vill du utveckla vad “Presta” hindrade er kund från att “koppla på kassa, affärssystem, lager, osv osv”?

    Vare sig Magento eller PrestaShop (eller WooCommerce för den delen) har hinder att koppla och integrera mot olika externa lösningar, därav min nyfikenhet.

    Bägge plattformar går under Open Source och har i grund samma förutsättningar att koppla upp sig mot vad som helst.

    Mvh
    Joel Bahar

    #185819
    Jonkejober
    Deltagare

    @Joel B 92932 wrote:

    Av nyfikenhet, vill du utveckla vad “Presta” hindrade er kund från att “koppla på kassa, affärssystem, lager, osv osv”?

    Vare sig Magento eller PrestaShop (eller WooCommerce för den delen) har hinder att koppla och och integrera mot olika externa lösningar, därav min nyfikenhet.

    Bägge plattformar går under Open Source och har i grund samma förutsättningar att koppla upp sig mot vad som helst.

    Mvh
    Joel Bahar

    Battle mellan en Prestashop-leverantör och en Magento-leverantör.

    Jag är på din sida Joel, finns fördelar och nackdelar med båda systemen men jag ser inga hinder idag för att koppla på vad jag vill till min Prestashop installation.

    #185820
    Joel B
    Deltagare

    @Jonkejober 92933 wrote:

    Battle mellan en Prestashop-leverantör och en Magento-leverantör.

    Jag är på din sida Joel, finns fördelar och nackdelar med båda systemen men jag ser inga hinder idag för att koppla på vad jag vill till min Prestashop installation.

    En battle tycker jag inte att det är. Däremot är det viktigt att belysa felaktigheter för att inte skapa en skev bild, att jag sedan är partisk i PrestaShop är ju en helt annan sak. :-)

    Sanningen är att Magento och PrestaShop är marknadens två största plattformar när det kommer till renodlad e-handel baserat på Open Source, två helt magiska plattor. Jag räknar inte in WooCommerce till detta eftersom det är en add-on till en bloggplattform (WordPress).

    För att besvara Johan_O: Oavsett val av plattform är jag övertygad om att du kommer bli nöjd. Initialt finns det inga specifika begränsningar i vare sig Magento eller PrestaShop under uppstarten, men självfallet kan detta växa fram över tid och i takt med att nya behov uppstår, oavsett vilken av lösningarna du står på.

    P.s. Jonas: Det finns kunder på PrestaShop som omsätter +250 MSEK årligen och snittar tusentals beställningar… om dagen.

    I all välmening! :)

    #185826
    teriff
    Deltagare

    Magento i Sverige Kolla upp : https://nordicwebteam.se/
    De är störst i Sverige på Magento ( vad jag vet ), håller bla i Roliga Prylar.
    Emaila frågan till dom samt skicka samma fråga till Prestaworks och jämför svaren.
    Varför har de valt Magento istället för Prestashop / Prestashop istället för Magento

    Min personliga åsikt:
    Out of the box är Magento “tyngre” och mer big biz medans Prestashop är mer lätthanterligt. Lite som WordPress vs Joomla
    Upplevde det som att det var lättare att göra content i Magento och få det snyggt integrerat med butiken samt att de ifrån ett tidigt stadie hade mer möjligheter att ta butiken vart man ville ta den ( utan att koda om den).

    Fast användarvänlighet gör mycket, och Prestashop har efter varje uppdatering lagt på fler och fler funktioner som tidigare var allvarliga begränsningar. Framförallt med olika språk och domäner. Sedan några år tillbaka kan du även ha Multishop med olika domäner och gemensamt lager i prestashop, vilket tidigare var stort minus för att välja Prestashop.
    Nu kan du inte bara använda http://www.minhemsida.com/sv , http://www.minhemsida.com/dk utan även http://www.minhemsida.com, http://www.minhemsida.dk, http://www.SEOnamn.de med samma lager och backend.

    Båda systemen är bra, och tror inte någon av de kommer hindra dig ifrån att sälja eller att uppnå det du vill göra.

    Gör såhär:
    1. Skicka mail till Prestaworks & nordicwebteam
    2. Kolla in vilka moduler som går att köpa till de olika butikerna
    ( Om det redan finns moduler till det du vill ha så blir det billigare och smidigare än att göra egna. )
    3. Släng upp en test installation av de båda och lägg en eftermiddag på att känna efter själv. Vilket system vill du jobba med.

    Lycka till med din nya butik!

    #185865
    Astyrna
    Deltagare

    Hej,

    Håller helt med teriff, kontakta leverantörer av bägge plattformar och gör sedan en bedömning av vad som passar ditt företag bäst. Jag är ju lite partisk eftersom vi själva jobbar med prestashop (http://www.appli.se). Det gör vi för att vi utvärderade ett flertal plattformar ink magento innan vi beslöt oss för att satsa på prestashop.

    Anledningen var för vår del(vi säljer ERP system) att vi kunde göra en grym integration till våra ERP system och paketera dessa på ett bra sätt.

    Men mitt bästa tips, träffa några leverantörer, välj 2-3st, träffa leverantörens referenskunder. Skulle nog påstå att valet av leverantör är viktigare än valet magento / prestashop.

    #185891
    Jonas.L
    Deltagare

    Prestashop! Rekommenderar anlita prestaworks vid support :)

    #185958
    gabwik
    Deltagare

    Det största leverantören av Magento i Sverige är Vaimo, de är större än vad de andra är tillsammans.

    Håller med Astyran, det är inte bara systemet som är av vikt utan även den personliga relationen till leverantören, om de förstår er och ni känner att ni litar på dem.

    Lycka till.

    #185972
    Skalsidan.se
    Deltagare

    Vi använder Woocommerce och är väldigt nöjda, plugin för B2B finns på wordpress. Rekommenderar också Prestaworks för Prestashop har bara hört bra om dom.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.