Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Marknadsföring

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102876
    FiniXL
    Deltagare

    Hej,

    Jag säljer kläder på nätet och i butik. Jag funderar över marknadsföring samt konvertering.

    Idag marknadsför jag mitt företag på facebook, SEO, adword, klipster, lokala tidningar, nyhetsbrev och event. Det är i dagsläget mina betalda annonser på facebook som ger mest utdelning på nätet. Jag undrar om det är något mer jag skulle göra? Eller om jag borde satsa allt på facebook och SEO? Och hur mkt pengar borde jag lägga på marknadsföring? Har någonstans läst att man ska lägga ca: 10% av omsättning på marknadsföring.

    Min konverteringsgrad är långt under konverteringsgraden för branschen. Har läst böcker och forum för att hitta tips på vad jag gör fel men tycker jag förljer det mesta men kanske har blivit lite blind. Jag tänkte börja A/b testa men inte börjat med det än.

    http://www.finixl.se

    #179082
    Mony
    Deltagare

    Som nystartad eller liten ska man inte lägga 10% av sin omsättning på marknadsföring. Nej, utnyttja allt som är gratis och just för kläder är sociala medier perfekt. Det som kostar är bara tid och engagemang.

    Skapa även ett instagram-konto där du ofta lägger ut bilder på dina kläder. Gärna med människor som använder kläderna.

    För tidningsannonser gäller minst 5 nummer helst 10 nummer med samma annons. Annonser i tidningar säljer mycket på igenkänningsprincipen och har du en annons endast en gång, ger den ofta liten konvertering = bortkastade pengar.

    #179083
    Kocken
    Deltagare

    Dumt att sätta en procentsats på omsättningen, tänk hellre hur mycket av min marginal klarar jag av att sätta på marknadsföring.

    #179084
    FiniXL
    Deltagare

    Tack, för svaren. 10% var bara en indikation på hur mkt av budget jag ska avsätta till just detta, sen får man ju se hur mkt som det finns möjlighet till.

    Har faktiskt testat instagram i ett tag i början av året, där la jag upp bilder på dagens outfit och lite smakprover på det som komma skall i form av kläder. Kanske borde starta upp det igen. Försöker vara ganska aktiv på facebook, men har förstått att det är viktigt att engagera människor? Har även varit inne på att blogga men jag är ingen stjärna på att skriva…

    Tidningarna är svårt, de är dyra och det finns hur många olika som helst. Jag hade gärna slutat annonsera i tidningar men eftersom min målgrupp är 40-65+ så känns det som många finns där?

    #179085
    MaWeMagnus
    Deltagare

    Det första du bör tänka på när du börjar marknadsföra är vem är din kund? Med en ordentlig bild av kunden får du lättare bättre lönsamhet i din marknadsföring.

    Skriv ner och förklara din kund. Var är din kund, vad har din kund för hobbys? Osv. osv. osv. Desto mer detaljerad kunduppfattning du har, desto lättare är det för dig att hitta rätt marknadsföringskanal. När du förklarar din kund, förklara den optimala kunden. Din mönsterkund. Glöm i det här skedet personer som du tänker “jo, men dom kan nog också kanske handla hos oss”. Räkna i procent, hur många procent av dem handlar, och hur många procent av dina mönsterkunder handlar? Så tror jag att du hittar lönsamhet med litet kapital.

    Att engagera sina kunder är alltid viktigt oberoende marknadsföringskanal. Det betyder bara olika beroende på kanalen. På Facebook betyder engagemang att kunden gillar, kommenterar eller delar inlägget. I tidningsannonser kan engagemang betyda att kunden känner att annonsen träffar helt rätt och att det här företaget är något som förstår kundens behov. Detta leder till köp.

    Hoppas det här hjälper dig lite på vägen. :)

    #179090
    Runns.se
    Deltagare

    10% vet jag inte men när vi började så la vi all vinst på reklam och nu lägger vi säkert närmare 25% av omsättningen på reklam.

    #179291
    Bloggagenturen
    Deltagare

    Eftersom produkterna är kläder borde bloggar och Instagram funka väldigt bra för din del.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.