Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring marknadsföring genom dyi filmer

Etiketter: ,

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99428
    Daniel_S
    Deltagare

    Hejsan,
    vi säljer solskydd online och vi uppnå konkurrenskraftiga priser genom att kunden själv är ansvarig för måttagning och montering.
    Vi har gjort några professionella filmer för att underlätta processen, frågan är, var ska man marknadsföra de? de är inte uppe på hemsidan än så vi håller på att göra om måttagning- och monteringsinstruktionerna, men de är här än så länge:
    Nordiska Persienner – YouTube
    de är också på facebooksidan, det är alltså inte reklamfilmer, utan gör-det-själv klipp, tanken är att kunden skall kunna titta på filmen på typ ipaden när han/hon monterar persiennerna.
    Tanken med marknadsföring, förutom givetvist länkning, skulle också för att sprida budskapet och dra in kunder, säg på byggforum och så vidare…
    Har någon erfarenhet utav den här typen av marknadsföring? Är det värt att lägga upp filmerna på alla kanaler typ dailymotion, vimeo osv?
    Tack.

    #158049
    danielandersson
    Deltagare

    Idén är väldigt bra (genomförandet likaså), däremot tror jag inte riktigt på att spamma forum och liknande. Dock borde inte folk ha något emot att ni länkar till era filmer i RELEVANTA inlägg.

    Något som ger mest respekt/credz/trovärdighet är om användarna själva börjar länka till filmerna, för att de är så användbara/bra.

    En sån här investering tror jag är väldigt långsiktig och inget man kan räkna hem på några månader, men i det långa loppet så erbjuder ni mer än andra och det BORDE löna sig (i alla fall inom social medier, när folk vill hjälpa/länka).

    #158086
    Bjorne
    Deltagare

    Riktigt bra gjord video måste jag säga, men varför inte slänga in en tvshops gubbe på slutet som pushar till köp? Videon förtjänar detta och skulle i mina ögon uppfattas som en skön mix av UR och TVshop.

    #158087
    Daniel_S
    Deltagare

    Tack för komplimangerna, vi är väldigt nöjda med resultatet. Vi anlitade ett litet produktionsbolag i Malmö som jag rekomenderar starkt, väldigt proffsiga, namnet visas i slutet på filmerna.
    Tanken är så klart inte att spamma några forum, utan att på ett naturligt sätt skall folk sprida videon… jag antar att youtube & facebook är den vanligaste kanalen så vi får börja med det… vi skickar även en länk till rätt film när vi skickar sändningsnumret till kunden. Jag antar att tålamod är ordet i den här fallet!

    @Björne, intressant idé, men hur skulle det gå till? vi har 6 monteringsfilmer där antagligen den som tittar har redan köpt produkten, och en måttagningsfilm där vi visar lite även hur man beställer (väldigt lite)… skulle det komma lite snack om hur bra våra produkter är eller något sånt?

    #158096
    Tomas
    Deltagare

    @Daniel_S 58635 wrote:

    frågan är, var ska man marknadsföra de?

    Har någon erfarenhet utav den här typen av marknadsföring? Är det värt att lägga upp filmerna på alla kanaler typ dailymotion, vimeo osv?
    Tack.

    En bra film förtjänar att “go viral” och som tur är finns en bra lösning på det: https://www.youtube.com/watch?v=tIwH7ptHCWc

    (Obs, inte illa ment på nåt vis. Tyckte bara att det passade så bra….)

    Bra filmer i vilket fall. En naturlig fortsättning skulle säkert vara mer säljinriktat som påtalats. En film som visar vilka problem en persienn löser. Ett stort problem nu för tiden är ju alla bildskärmar och de som arbetar vid dem. Att få ljus på skärm eller i ögonen från fel håll är ju ett utbrett problem.

    #158107
    Carl
    Deltagare

    Jag skulle definitivt rekommendera dig att läsa på om avancerad display-annonsering via YouTube och deras TrueView bl.a.

    Blir du duktig på detta så kommer du att kunna rulla klipp i helt rätt miljöer, vilket jag tror skulle vara den absolut bästa kanalen att marknadsföra det här klippet.
    Att få en video av den här arten att bli viral känns svårt, å det har inget med er att göra utan om “wow”-värdet på det hela.

    Här har du en länk till Google’s studiematerial för certifiering inom “Advanced Display Advertising”: Display Advertising Advanced Exam

    Lycka till! ;)

    #158112
    kontorsmagasinet
    Deltagare

    Känns som om det vore klockrent om ni kunde få ut dem på något byggforum…

    #158338
    NO LINGO
    Deltagare

    Jag tror stenhårt på DIY instruktionsfilmer och vi kommer så snart det finns budget att börja jobba med det. Tror dock på pusha för dem på din egen sida och på yoytube alltså dit kunden kommer eller där folk söker. Varför inte en egen blogg med alla filmer?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.