Plus Forum E-handelsforumet Logistik mest miljövänligt?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94537
    ida
    Deltagare

    Vilka fraktar mest miljövänligt och billigast?

    #110688
    sailorcap
    Deltagare

    Jag har inte det perfekta svaret.
    Har jobbat på DHL, där får chauffören böter om han låter bilen stå på tomgång mer än 5 minuter. Det är lite miljötänk iaf.

    Sen kan du tänka så här:
    Om dina kunder är väldigt miljömedvetna, då kan du köra med t.ex. service point (dhl) istället för utkörning. Varför? Jo då blir det inte en massa åkande fram å tillbaka. Lämnas alla paket på samma ställe bör det ju resultera i mindre utsläpp. Det förutsätter dock oxå att dina kunder antingen går och hämtar paketet eller cyklar.

    #110689
    Parvelito
    Deltagare

    Kan du definiera miljövänligt? Och hur kombinerar du det med att vara billigast?

    Alla bolagen har en miljöpolicy. En del är certifierade enligt ISO 14000, en del försöker “klimatkompensera” (i mina ögon värsta bluffen), en del har lite andra metoder för att de skall framstå som miljövänliga. Sammantaget är det väl ändå så att alla transporterar gods runt om i Sverige med dieseldrivna lastbilar.

    Jag har inte sett några avgörande skillnader i effektivitet eller distributionssätt mellan bolagen, utan vi kan nog utgå i från att de är ungefär samma skitgrisar allesamman.

    Återstår då priset, men du får berätta mer om vad du skall skicka (vikt och mått), om det är till privatpersoner eller företag och hur snabbt du vill att det skall vara framme innan man kan svara på en sådan fråga.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.