Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Mindre fakturor-mer kort. Hur?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102549
    bolets
    Deltagare

    Vår försäljning till privatpersoner är ca 5%. Resten är företag, kommuner etc.
    Vi sköter idag all fakturering själva men detta tar tid så vi skulle vilja styra över en del mot kortbetalning, vi har idag ingen fakuraavgift.

    Min tanke är att lägga på en fakturaavgift för att kanske styra över en del av de mindre företagen. Vad tror ni om det? Hur hög fakturaavgift skall man isf sätta?
    Hur ser kommuner på detta med fakturaavgift? Snittordern är kanske på 1000:-

    Kom gärna med feedback.

    Med vänlig Hälsning
    Martin

    #177832
    Stefan72
    Deltagare

    har svårt att tro att man kan få företag att betala med kort på det viset? Ska du istället ta ut faktureringsavgift lär du ju ta en diskussion med dom om det och 99.99% av dem lär väl troligen inte acceptera det.
    Isåfall är det väl bättre att leja ut faktureringen om du har nån sån koppling? Fortnox tar ju tex inte många kronor extra för att göra detta.

    #177833
    Lubic
    Deltagare

    Tror också det är dumt att lägga på en fakturaavgift på företagen. Risken är att du tappar en del kunder på det. För privatpersonerna skulle jag dock tro du kan göra det och styra över dem till kortbetalningar utan någon större risk för tapp.

    Om du verkligen vill få företagen att betala med kort är det bättre att t.ex. erbjuda 2-5% rabatt på förskottsbetalningar (kort). Då skulle iaf jag som företagare överväga att betala i förskott istället för att välja faktura.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.