Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Moms på transaktionsavgift

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #104959
  swespot
  Medlem

  Hej!

  Jag och min bror håller på och startar en köp och sälj marknadsplats där vi tjänar pengar på transaktionsavgiften när varor säljs (10%).

  Låt oss säga att en person säljer en vara för 1000 kr och vi tar 10% av detta (100 kr). Stripe Connect som är vår betalningslösning (möjliggör kortbetalningar) tar ca 2% av detta och vi får behålla 8% (80 kr).

  Vi undrar hur momsen fungerar för ett sånt här upplägg. Hur mycket moms ska vi betala egentligen, ska vi räkna bort 25% av de 80 kr vi tjänar?

  Det verkar inte som att vi kan lägga till 25% moms på vår transaktionsavgift inne i Stripe.

  Tack på förhand!
  Jocke

  #186127
  Stefan72
  Deltagare

  Om ni tar betalt för en tjänst så är det såklart moms i detta. På samma sätt som det är moms på de procenten tradera tar ut på försäljning där.

  #186149
  VATadviser
  Deltagare

  Moms för marknadsplatser är idag ett mycket komplext område. Ni kan inte få bra svar genom det här forumet gällande det. Ni behöver rådgivning från duktiga momskonsulter tyvärr. Inte så mycket för den moms som ni skall fakturera för er tjänst utan för det ansvar för momsredovisning som ni kommer att vara tvungna att ta för era kunders räkning. Detta är relativt nya regler. Så man behöver titta på ert upplägg och sedan på vad som gäller för just det.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.