Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Momsen vid försäljning till Norge / Strömstad?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94248
  Tomas
  Deltagare

  Om jag säljer till en privatperson boende i Norge som betalat i förskott och vill få sakerna levererade till Strömstad. Är det då att räkna som en export eller inte?

  Skulle jag skicka varorna till Norge skulle det ju vara utan moms. Men nu då? Och tjänar norrmannen nåt på att betala svensk moms och ta hem det själv i bilen till Norge?

  #108439
  GregerA
  Deltagare

  Han skall betala Svensk moms. Möjligen kan han begära någon slags återbetalning om han kan visa att han tullat in dem i Norge – men det är väl det han vill undvika.

  Vi har en del norrmän som handlar och får det skickat poste restante till Strömstad, och då tar vi ut svensk moms. Ingen har ifrågasatt det.

  #108440
  Parvelito
  Deltagare

  Regeln är rätt enkel: För att du inte skall behöva lägga på moms när du säljer till en privatperson så måste du visa att grejerna lämnat EU. Och om allt du har är en adress i Strömstad, så är det enda du kan bevisa att du skickat grejerna inom Sverige…

  Det är för övrigt något att tänka på för alla som säljer produkter utanför landet. Det räcker inte bara med en faktura utställd till t.ex. en norsk adress, utan man behöver vid en revision frakthandlingar som visar att man faktiskt också exporterat det. Been there – done that…

  #108441
  Tomas
  Deltagare

  Ok, klart som korvspad alltså. Det var bra det, jag ville just undvika att han ska komma och ifrågasätta momsen i efterhand. Men han vet nog som de flesta norrmän som handlar i Sverige vad som brukar gälla.

  Sen har de visst nån gräns på 3000NOK per resa in i Norge och det går inte att dubbla beloppet det bara för att man är två i bilen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.