Plus Forum E-handelsforumet Logistik Mypack posten

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102584
    jonatan_lundberg
    Deltagare

    Hej,

    Vi är en relativ nystartad webbutik och har använt oss utav posten mypack när vi har skickat våra paket. vi fick första fakturan nu och blev chockade över priset. Vi har betalat i snitt 240kr/paket storleken på paketen är 33x44x24 cm och en vikt på 1,9 kg.

    Är detta rimligt eller har vi betalat på tok för mycket? Är det någon annan som har erfarenhet av detta, eller kan ni rekommendera något annat bolag med bättre priser?

    #177905
    Yvonne
    Deltagare

    Jag tycker spontant att ni betalat på tok för mycket! Kolla på DHL via Pluskontot. Det brukar vara det mest prisvärda innan man kommit upp i större volymer.

    #177906
    Dan
    Deltagare

    De dimensionerna taxeras som 9,7kg volymvikt. Så om om ni har 240kr enligt er prislista på 10kg så stämmer det. Men det beror ju på vad som står i er prislista.

    Om det är rimligt är omöjligt att säga, det låter ju inte så billigt precis spontant, men 10kg enligt standardprislistan kostar 198kr exkl moms. Nu vet jag inte om ditt pris var inklusive moms eller exklusive, men det låter ju rimligt.

    Ett tips är att kolla upp volymtaxering för det kommer ofta som en chock för nya e-handlare. Paket taxeras på det högsta värdet av volymvikt och fysiskt vikt. Volymvikt beräknas som Längd x bredd x höjd (i meter) * 280 kg.

    #177907
    david71
    Deltagare

    Postens pakettjänster är extremt dyra. Kolla även med schenker! De går att resonera pris med.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.