Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Några frågor..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100790
    mncards
    Deltagare

    Bedriver idag e-handel i form av en liten nätbutik som säljer samlarkort.
    Den bransch jag figurerar i är ju relativt liten och det är så klart hård kamp om kunderna. Har väl egentligen bara en stor konkurrent men då detta företag vart aktiva väldigt länge, och innan jag började som ensam aktör egentligen, så har de mycket gratis i form av stor kundkrets samt att de vid en googlesökning på alla för mig relevanta sökord hamnar i topp.
    Ok, det var lite bakgrund. Nu till ett par frågor.

    – Har i dag ett ganska långt och krångligt firmanamn (och även webbadress). Har funderingar på att byta namn på företaget och även byta domännamn. Hur hade ett sådant byte påverkat min placering på google? Har ju i dag inte någon speciellt hög placering på de sökord som är relevanta för mig men har väl ändå, antar jag, byggt upp ett litet underlag så att säga. Om man byter domännamn/adress, nollställs detta “underlag” då?

    – Om man köper/tar över ett domännamn från någon annan som i dag har väldigt hög placering på speciellt ett av de sökord som är viktigast för mig, kommer jag fortsatt hamna i topp på det ordet eller hur blir det?

    Är väldigt novis på detta med SEO och dylikt så om mina frågor är väldigt dumma så får jag skämmas helt enkelt.

    Kör ju i dag en del annonsering i form av ad-words men kan bli ganska kostsamt. Små marginaler i min bransch i kombination med att jag redan lagt mig låg i pris samt att min budget är ganska liten gör att en högre placering på google hade betytt oerhört mycket för mig (som för alla andra också iofs).
    Vet att det inte finns några direkta genvägar till detta men kikar ju på alla möjligheter.
    Ni som bedriver verksamhet som sysslar med SEO, hur högt kan man hamna om man tar hjälp av er? Antar att chansen att trumfa en konkurrent vid en googlesökning som har varit aktiva i 15 år+ är lika med noll, eller?

    Kanske var mina frågor luddiga men hoppas att någon vänlig själ kanske har något att komma med :)

    #168946
    Magnus Brath
    Deltagare

    Ett domänbyte kan helt klart påverka positionerna. Att det däremot skulle vara omöjligt att gå om en större konkurrent håller jag inte med om, det är en fråga om insats, hur stor budget, hur kompetent SEO och hur lång tid man kan satsa.

    #169197
    mncards
    Deltagare

    Ok. Tillbaka igen.
    Det som är mest närstående är förmodligen ett byta av min webbadress.
    Vad säger ni som kan, påverkar det mitt resultat vid en googlesökning. Alltså, den historik eller vad man nu vill kalla det som jag byggt upp hittills, “nolla” den?

    #169210
    hakedq
    Deltagare

    Om du gör en korrekt ompekning till din nya webbadress så säger du åt Google att det är en ny adress till butiken som gäller nu. I princip all s.k. länkkraft följer då med till din nya webbplats och du drar nytta av din “historik”.

    Här hittar du mer info om hur du pekar om: Omdirigera med 301 redirect | SEO-guide.se

    #169212
    DavidWigg
    Deltagare

    Svaret på din fråga om det kan påverka resultatet är, ja. I hur stor utsträckning är svårt att säga i förväg. Läs på och se till så att alla ompekningar blir rätt.

    Tar du bort eller ändrar en produkt/kategori med URL så sätt en 301 (läs hakedq svar).

    Ska du köpa en befintlig domän som har historik med dina nyckelord, så ja det kan ta dig upp till samma plats, inte alltid. Även då måste du in och dirigera om förra ägarens URLer för att inte tappa ev länkkraft.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.