Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring När i veckan bör en 24-timmars kampanj läggas?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97956
    Elversson
    Deltagare

    Hallå!

    Jag har tänkt testa en “kampanj-idé” via min facebooksida som jag funderat lite på.

    Den går till så att jag rabatterar en utvald vara alternativt en utvald varugrupp under 24-timmar. Rabattkoden ges ut via facebook och för att ta del av dessa kampanjer (som kommer att inträffa en gång i veckan) krävs således att man måste gilla min butik på facebook.

    Jag har letat lite statistik på detta men inte hittat något, så därför tänkte jag vända mig till er. Under vilken tid/dag i veckan har ni flest köp? Har hört något om att annonsering i tidskrifter osv. ska ge bäst resultat under onsdag/torsdag. Så jag tänkte om det finns någon liknande statistik inom e-handel som man kan dra nytta av?

    Tack på förhand!

    // Martin

    #143309
    Parvelito
    Deltagare

    Jag skulle nog testa att köra ett helgerbjudande istället, under lönehelgen varje månad. Den helgen har jag normalt sett mest beställningar. Kör ut det fredag kväll vid 18:00 att gälla till Söndag 23:59.

    Det här stressshopandet är jag ingen varm anhängare av, för man blir mest bara irriterad om man ser ett erbjudande lite för sent för att utnyttja det. Om du ändå skall köra 24h så är söndag och måndag bästa dagarna för mig.

    #143310
    henrik
    Deltagare

    Nu vet jag inte hur länge du har haft din egen butik igång men den bästa statistiken hittar du hos dig själv. För vår egen del så tittar jag på den shopen jag ska ha kampanjen i och utgår från när det är mest besök och köp i den.

    Men i snitt så har vi lika mycket trafik alla kvällar (16-22) utom fredag och lördag. Sen varierar det även vilken tid på månaden det är, men bäst runt lön och barnbidrag. Men lite beroende på vad man har för målgrupp så tror jag topparna ligger runt lön, barnbidrag och pension, dvs mitten och slutet på månaden.

    /Henrik

    #143312
    Elversson
    Deltagare

    Jag funderar på söndag kl 18 till måndag kl 18. Kanske kan vara något?

    Tänkte köra ca 4 veckor lite på prov. Så tänkte jag utvärdera sen och om det funkar bra så fortsätter jag, annars så kanske jag kan testa att utöka till hela helgen som du säger.

    Jag har haft butiken en vecka idag, så jag har lite klent med egen statistik att gå på =)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.