Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring När kan jag regga domän som löpt ut?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96590
    Plastskivor
    Deltagare

    Hittade en se-domän som skulle kunna vara relevant för mej och den är parkerad på Binero. Registreringen ska ha löpt ut för några dagar sedan. Men den är fortfarande blockad för registrering på Binero, Loopia, osv.

    Jag är inte intresserad av att köpa den till något överpris.

    När/hur kan man regga man en sådan domän om tidigare ägare inte förnyar registreringen.

    #128325
    GregerA
    Deltagare

    Jag tror det är ca 60 dagar efter att det deaktiverats.

    https://www.iis.se/domaner/registrera/domaner-som-snart-kan-bli-lediga

    #128326
    Nicklas
    Deltagare

    Risken är att det kan finnas andra intressenter på snapmarknaden som gärna vill lagra upp din tilltänkta domän och göra att den inte kommer att gå för småsmulor och då är det kanske bättre att betala någon tusing nu än att priset går upp 50 till 100 gånger när den hamnar hos någon annan av de stora aktörerna.

    #128330
    Andreas
    Deltagare

    Dehär med domänadresser:

    Binero klåpade totalt bort min huvuddomänadress. En dag som jag skulle in i butiken så kom jag till en annan sida där jag kunde få köpa min domän. Det satte hjärtat i halsgropen och en snabb felsökningsprocess drogs igång.

    Slutade med en förstörd lördag eftermiddag och sur flickvän, samt lång väntetid till Binero supporten. Fick det i alla fall relativt snabbt förnyat, så att hemsidan kom igång och rullade igen. Dock förlorade jag säkert en del kunder som inte kom åt sidan och nuvarande kunder som fick ett oseriöst intryck av min webbutik.

    Efter ett långt klagomail till Binero:

    Skyllde de på att de just hade förnyat deras system och då tappat bort mitt domän. De erbjöd mig gratis förnyande nästa år av nuvarande domän.

    Är ju omöjligt att själv hålla reda på när domänen går ut. Eller finns det något bra system?

    #128331
    Nicklas
    Deltagare

    Se till att förnya era viktiga domännamn 10år så blir det inget strul med att de löper ut.
    Annars så finns det tjänster som http://domainz.se/ som varnar när din domän håller på att löpa ut.

    #128397
    hakedq
    Deltagare

    På snapback.se ser du när en domän blir ledig för registrering, du kan även lägga bud på domänen ifall du tror att fler kan tänka sig vilja registrera domänen och du vill vara “säker” på att få den. Minsta bud är 50 euro, budstopp är kl 19 på kvällen och domänerna släpps kl 05 på morgon därefter.

    Är man morgonpigg eller har sena vanor kan man ju även hålla sig vaken kl 05 och försöka registrera själv :) Misslyckas snapback.se (eller någon annan snap-tjänst) med registreringen behöver man inte heller betala något.

    Så man får helt enkelt fundera på om man tycker det är värt ca 500 kr för att vara ganska säker på att komma över domänen. Har domänen ett antal inlänkar är det större sannolikhet att även andra är intresserade.

    #128989
    Abbesnabb
    Deltagare

    Hakedq eller någon annan som känner till liknande tjänst för .com-domäner. Vill helst inte betala något om de misslyckas.

    #128994
    Nicklas
    Deltagare

    Pool.com kostar 60$ om de lyckas och om du är ensam om att ha bokat domännamnet, är ni fler så blir det auktion.

    #129005
    basse1985
    Deltagare

    Det är olika hur länge domännamnen ligger i karantän som det kallas. Det är allt från 60dagar till 6 månader. Det är iaf vad loopia sagt till mig.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.