Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Ny butik med cigarrer

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102171
    Dancar
    Deltagare

    Hej samt hallå!

    Nu slår jag långsamt upp portarna till en butik med cigarrer och tittar blygt ut genom springan. Detta är lite av en smyglansering kan man säga. Det är långt kvar tills jag kommer känna mig hyfsat nöjd och helt klar kommer jag naturligtvis aldrig bli. Skulle just DU kunna ge av din tid och komma med konstruktiv kritik, både positiv och negativ, så skulle jag bli lite lätt vattning i ögonen av tacksamhet. Den finns många fler funktioner som väntar bakom hörnet och sortimentet är under uppbyggnad (men kommer i allt väsentligt inte breddas utan snarare fördjupas).

    Några saker som jag är medveten om redan (men säg gärna till om du inte håller med):

    • Kortbetalning, kommer så småningom. Det tar lite tid då kortföretagen har moralpanik, men det går visst bra om man ger dem ett papper från advokatbyrån och pengar…
    • Layered Navigation, alltså avancerad sökning med filtrering på olika attribut.
    • Mycket mer info under ”kunskapsbanken” och FAQ.
    • Bättre, och fler, bilder.
    • Video (unboxing, how to, recensioner etc.)
    • Relaterade produkter (funktionen finns men har inte hunnit knyta/associera än.
    • Recensioner (funktionen finns men idag går det endast att skriva recension på de produkter man faktiskt köpt).

    Är mitt uppe i en ganska utvecklande period så jag har nog glömt en del samt så kan saker på sidan ändras ganska snabbt, ber om ursäkt för eventuellt obehag som detta skapar :).

    Tusen tack på förhand!
    /Daniel

    #176597
    Hensh
    Deltagare

    Tjena Daniel!

    Vill börja med att gratulerar dig till din nya webbutik.

    Jag har kollat runt i butiken och jag tycker att du har väldigt långa texter i kategorierna. En funktion är att man skriva ned en kort text, och vill man läsa vidare på texten skulle man klicka på en länk så att texten “fälls ut”, om du förstår hur jag menar? Tycker det är ganska irriterade att behöva scrolla ned för att komma till själva produkterna.

    Lycka till!

    #176598
    Dancar
    Deltagare

    Hej Hensh,

    Tusen tack för din feedback, jag håller helt med. Jag har funderat lite på det här med att balansera ett rikt innehåll med att samtidigt ha en smidig navigering och kategorisidorna är ett område där jag inte lyckats få till det än. Speciellt irriterande är det på mobilversionen har jag märkt. Ska kolla på detta :).

    #176600
    DavidWigg
    Deltagare

    En möjlighet är ju att flytta ner texten under själva produkterna i kategorin. Syftet är att kunden ska handla cigarrer, inte läsa en novell. Hårdkoda eller använd css. Alternativt att du begränsar antalet ord som syns med css, typ accordion eller liknande så att den är synligt för sökmotorer men inte för besökare.

    Kategoritexten ska du har kvar, absolut. Men du ska kanske hitta en bättre lösning.

    Sedan verkar du inte ha översatt den engelska sidan? Får bara titlar och vissa ord på engelska. Glöm inte att byta ut meta description på den engelska varianten också, just nu så flaggar sidan med 166 st url:er med duplicerade meta description. De flesta pekar till produkter under /en.

    Är själv en “Brother of the Leaf” så nu kommer jag att bli ännu fattigare :)

    #176601
    Dancar
    Deltagare

    Jag tackar och bockar för dina tips David, extra kul med en Brother of the Leaf förstås ;). Gällande den engelska sidan så har den hängt med av bara farten och det finns egentligen ingen ambition att lägga tid på den just nu av prioriteringsskäl. Dock superbra att du uppmärksammade mig på detta och på att det blir dubbla metabeskrivningar, hade helt glömt bort detta.

    #183843
    Dancar
    Deltagare

    Halloj alla goa!

    Idag har vi lanserat Cigarrspecialisten 2.0. Jag vet att det finns lite småfix kvar att göra men tänkte ändå be om lite feedback om någon känner sig lite givmild. Lätt att bli hemmablind efter många månader av utveckling. Både positiva tillrop och buuuuu rop mottages, gärna konstruktiva :)

    EDIT: det gäller alltså https://cigarrspecialisten.se

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.