Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95437
    uvve
    Medlem

    Hej!
    Jag öppnar en ny e-butik. Önskar tips på hur jag kan marknadsföra den på Facebook. Jag har redan en privatsida där men är inte så insatt i hur man gör för att nå tex vänners vänner. Och kan man använda sig av gillaknappen för att få flera besökare till butiken?
    Tack på förhand!

    #117963
    Jimmy
    Deltagare

    Jag blir lite nyfiken på vad det är för butik du ska starta?
    Man kan absolut använda sig av Gilla-knapp för att få fler besökare. Dan har gjort det riktigt bra på RoligaPrylar tex.

    #117973
    uvve
    Medlem

    Tack för svar! Jag har en butik med egendesignade produkter. Tittade på dina sidor-snygga! Har du fyra olika? De som gillar dig på Facebook, hur har de hittat dina sidor och
    ser de på”sina sidor” vad du skriver om dina produkter tex.
    Jag är verkligen nybörjare på facebook!

    #117986
    simon
    Deltagare

    Hej uvve.
    Sociala medier är ett utmärkt sätt att få fler besökare till din webbutik!
    Här kommer lite tips:

    1. Kom på ett länkbete
    Skapa en kampanjsida med exempelvis en tävling eller något kul inom din bransch som andra finner intressanta och gärna delar med sig av. Låt kampanjen vara beroende av facebook / twitter för att kommentera, tycka till eller ta del av kampanjen. Lägg in like-knappar, twitter-knappar osv.

    På detta sätt pushar du dem till delning och om kampanjen är av värde för din målgrupp så kommer detta att ge resultat.

    2. Intern facebooklänkning
    På Startabutik får vi ofta frågor kring hur man marknadsför sig på facebook. Facebook är ett väldigt bra verktyg för företag när det kommer till PR och marknadsföring men kräver tid och engagemang.

    Om du inte har så många vänner så försök delta i diskussionsgrupper inom din bransch och lär känna folk. Om du inte orkar lära känna folk så skapa en sida till ditt företag och gå ut med interna facebbookannonser (annonser som länkas till din facebooksida).

    3. Twitter är enklare
    Twitter är ett mer öppet socialt nätverk där man snabbt kan skaffa sig många vänner/followers. Som med alla sociala medier så handlar det om att kommunicera och dela värdefull information, inte spamma. Dela länkar, nyheter, tips inom din bransch och engagera dig i andra! Gör du det så kommer andra att engagera sig i dig. Personligt säljer alltid mer!

    4. Get personal!
    Om det funkar för din bransch så lägg upp filmer på Youtube. Låt folk få lära känna dig och ditt företag! Gör inspirerande videos där du berättar om dig själv, ditt företag och låt folk få komma med “bakom kulisserna”. Gör filmer med tips, analyser, guider, resor och allt du kan komma på :D. Dela sedan dina filmer genom din webbutik och såklart facebook och twitter. Låt folk få lära känna dig!! Get personal…

    5. Om du inte gillar sociala medier..
    Gillar du inte sociala medier så kör adwords :) Men det kostar lite och är absolut inte lika roligt som att snacka med folk!!

    Lycka till.
    Hoppas detta gav något.

    #118024
    uvve
    Medlem

    Tack Simon!
    Jag ska sätta mig in i hur Facebook fungerar! Har också kollat på starbutik.se
    Bra att veta att den finns!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.