Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Ny med ehandel och seo – här har du ett par enkla knep

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100056
    DavidWigg
    Deltagare

    Tänkte tipsa om en del saker som kan vara bra att tänkta på när man har startat upp sin första butik på nätet. Det är hur man kan förbättra sin synlighet i sökmotorerna med ett par enkla steg. Att själv arbeta lite med sökmotoroptimering (seo) i sin butik.

    Detta gäller inte bara för butiker utan webbsidor i allmänhet.

    Se till att den är åtkomlig för både sökmotor (Bing, Google etc) och människor. Den går att besöka och navigera igenom. Man ska kunna klicka sig igenom länkar osv och hitta det man söker.

    Sökmotorerna behöver också text för att avgöra vad din sida handlar om. Har du mycket bilder i din butik se då till att sätta ”alt”- & ”titel”-attribut på dem. Då kan sökmotorerna få information om vad det handlar om.

    Tänk på titel samt beskrivningar på dina produkter och kategorier. Se till att ha rätt ord i din butik. Tänk på vad eventuella kunder kan tänkas söka efter. Det är titeln och beskrivningen som visas i sökresultaten.

    Du ska ha ditt viktigaste ord så tidigt som möjligt i titeln och beskrivningen. Om du vill inkludera butiksnamnet, ha det då som sista ord. Vi tar ett exempel…

    Du ska sälja en rosa elefant med vita öron. Då kan din produkttitel inkl. butiksnamn vara ”Rosa elefant med vita öron – Elefantbutiken.se

    Tänk på att ha en säljande beskrivning som presenteras i sökresultaten. En bra beskrivning kan locka personer att klicka på just din sida när den dyker upp i ett sökresultat.

    I många ehandelslösningar brukar det finnas speciella fält där du kan skriva in beskrivningen, rätta namnet är ”meta description”. Det är lite olika hur de skriver ut namnet.

    Med en del inspiration från ett av Matt Cutts klipp. Men det är ofta man stöter på nya butiker som har missat grundläggande saker som är enkla att fixa.

    Sedan finns det förstås mycket mer att arbeta med. Men hoppas att detta hjälper lite på traven för de som precis är på gång med sin första butik :)

    #163578
    bigfish
    Deltagare

    Tack DavidWigg,
    Bra tips och info :)

    #164561
    kricke
    Deltagare

    Tack för ett bra inlägg.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.