Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Nybörjare som behöver hjälp.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97140
    LunkNN
    Deltagare

    Hej,

    Jag har precis startat en e-handels butik där jag säljer tröjor till män.

    Jag har haft ett litet lager i Sverige för att bara testa om det finns marknad för denna sorts speciella kläder som jag säljer. Det visade sig att det funkade jätte bra. Jag förstod då att jag var tvungen att stänga ner sidan ett tag för att jag då måste köpa in ett stort lager samt koppla på de bästa betalningslösningarna som en e-handelsbutik kan erbjuda.

    Mina frågor här är:

    Jag har en kollektion av 50 olika tröjor och har tänkt att köpa in 300 tröjor till en början i 3 olika storlekar. S,M och L vilket betyder att jag köper in 6 tröjor per design, Hur ska jag tänka här med storlekarna? Är det mest S som säljs eller är det M eller L? Vad brukar snittet ligga på här? Eller är det lika bra att beställa 2 st per storlek?

    Vad kan ni ge mig för tips om faktura bolag? vilket är bäst mellan klarna och sveawebpay?

    Vart ska jag vända mig för att koppla på att kunderna kan köpa med kort på vår sida? hur funkar det?

    Tack på förhand!

    #134027
    fotofyndet
    Deltagare

    Det där med storlekarna från någon annan svara på, jag vet nätt och jämt vad jag har själv.

    När det gäller betalningarna så vill jag tipsa om Payson. Det är snabbt, lätt och billigt att komma igång. Där har du kortbetalning, direktbetalning via internetbank och faktura på samma ställe. Det är inte billigt per transaktion, men eftersom du kommer igång direkt utan några fasta avgifter så har du en stor fördel. Ska du starta igång tex Klarna och DIBS & BABS och allt vad de heter så får du räkna med ett antal tusen i startavgifter innan första kronan rullat in på kontot.

    Sen när du fått igång verksamheten och vet hur många transaktioner av varje du har är det läge att kapa kostnader genom att köra med tex Klarna och DIBS.

    #134033
    Parvelito
    Deltagare

    Storlekar skall jag inte ha så mycket åsikter om, jag själv drar 8XL eller något sådant, men generellt till män så går L, XL och XXL bäst. Säljer man däremot till tonåringar så får man kanske kika på mindre storlekar också.

    Payson är ett bra alternativ för dig i det här skedet. Som Fotofyndet skriver så drar det snabbt iväg med startkostnader och månadsavgifter, samt transaktionskostnader som inte är SÅ mycket lägre än Paysons så länge man är liten hos de stora bolagen. De pengarna är till en början bättre att använda till varulager och kanske en vettig kamera att ta bra produktbilder med.

    Lycka till.

    #133993
    basse1985
    Deltagare

    Jag tror det mest går L..
    Men det lär du märka av själv efter några veckors försäljning. Du får rikta din marknadsföring mot målgruppen du vill ha.

    Lycka till!

    Lite extra:

    Hittar inget org nummer på er sida. Ej heller något namn. Alltid bra med namn på den som står för firman annars känns det lite skumt.

    Ni skriver även att ni har stor erfarenhet av e-handeln…men här i forumet är ni nybörjare.

    #134039
    Marcus Nilsson
    Deltagare

    Jag själv tycker nog att dessa collegetröjorna passar för tonåringar. Jag är själv bara 14 år och jag kör på S, jag tror att de vanligaste storlekarna är S, M och L, ifall du vill åt tonåringarna med.

    #134133
    LunkNN
    Deltagare

    Tack för alla tips,

    Så det bästa för mig här är att kontakta payson och koppla på dem innan jag kopplar på klarna eller sveawebpay.

    Mina snitt transaktioner ligger på 599 SEK , Vet ni vad det kommer att kosta för mig då per transaktion via payson?

    Angående storlekarna så får jag testa mig fram helt enkelt.

    Tack för tipsen!

    #134138
    fotofyndet
    Deltagare

    Payson tar 3 kr+3%, alltså 20,97 kr för en kort-/direktbetalning av 599 kr-affären. Om det var inkl moms.

    För faktura vill jag minnas att det var 20 kr+3%, men någon får gärna rätta mig där. Alltså 37,97 kr för din snittorder.

    Och som sagt, inga fasta avgifter. Väljer du att ta sommarlov och inte sälja nåt, så kostar inte betalningsalternativen dig nåt alls.

    #134143
    LunkNN
    Deltagare

    Okej, Det låter faktiskt överkomligt,

    Är payson i stort bättre än paypal? eller är de lika bra?

    Den uppfattningen som jag fått är att payson är mer svenskt där av så känner sig de svenska kunderna sig mer hemma när de handlar med payson istället för paypal. Kan detta stämma?

    #134149
    fotofyndet
    Deltagare

    @LunkNN 32242 wrote:

    Okej, Det låter faktiskt överkomligt,

    Är payson i stort bättre än paypal? eller är de lika bra?

    Den uppfattningen som jag fått är att payson är mer svenskt där av så känner sig de svenska kunderna sig mer hemma när de handlar med payson istället för paypal. Kan detta stämma?

    Jag är inte helt påläst på Paypal, men kan de verkligen hantera direktbetalningar från bankerna? Annars är det som du säger, Payson är ett svenskt företag och är mer inarbetat här, speciellt hos folk som någon gång har handlat på Tradera.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.