Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Nyöppnat = antal order per vecka?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94378
    sailorcap
    Deltagare

    1)Hur många inkommande order (i veckan) hade ni under de första 1-3 månaderna?

    2)Ordervärde

    3)Hur har det utvecklats efter det?

    Mvh
    Andreas

    #109425
    sailorcap
    Deltagare

    kom igen nu :)

    #109428
    Parvelito
    Deltagare

    1: Några få
    2: Inte så mycket
    3: Bättre

    :-)

    #109429
    Dan
    Deltagare

    1. allt från 1 till 100-tals för mina bästa lanseringar.
    2. 200-400 kr kanske. Ordervärde har inte så mycket med butikens livslängd att göra?
    3. Jodå bara bra :)

    #109431
    sailorcap
    Deltagare

    Nej, ordervärder är ju inte allt. Men det får man en bild av typ av verksamhet. Jag tror man får fler inkommande order på t.ex. sladdar än på luftvärmepump. :)

    #109433
    Rikard
    Deltagare

    Vi har ökat i ordervärde med tiden. Beror antagligen på att vi riktat in oss på andra kunder men säkert också på att trovärdighet ökat.

    Första 3 månaderna var ingen fest men det är ändå rätt coolt när första ordern droppar in och att det sedan ökar på. När jag fick 3 samma dag var jag stolt som en tupp! Jobba hårt och långsiktigt.

    #109469
    sailorcap
    Deltagare

    Det är ju ruskigt svårt att uppskatta hur mkt man kommer omsätta de första månaderna. Visserligen svårt att uppskatta omsättningen överhuvudtaget.

    Hur mycket la ni på marknadsföring de första 1-3 månaderna?

    #109470
    Dan
    Deltagare

    Det går inte att uppskatta. Gör ditt bästa i lanseringen och utgå ifrån det. Alla mina bra lanseringar har baserats på att jag haft en story att berätta och fått den publicerad.

    Geektown.se sålde 100 papp sina första veckor tack vare att jag körde en story med att jag skulle skapa mode för geeks och att de förtjänade sköna kläder också. Sweclockers.com plockade upp storyn och jag sålde som tusan.

    Roligaprylar.se var en blogg något år innan den blev en butik med besökstoppar över 5000 UB/dag och med bra ranking på viktiga söktermer. Vid lansering använde jag också min blogg och en story om “Bloggen som blev butik” eftersom det var jäkligt hett med bloggar back in the day. Det funkade rätt bra och första månaden omsatte jag väl i alla fall 20-30 papp.

    iPhonebutiken lanserade jag medvetet exakt samtidigt på klockslaget som Telia lanserade iPhonen i Sverige. Jag skrev en pressrelease där jag rasade mot monopolet och att bara Telia fick sälja iPhonen och därmed hämmade marknaden. IDG publicerade den och alla tyckte jag var dum i huvudet men jag sålde för 30-40 papp i månaden de första tre månaderna och då hade jag knappt något i lager ens.

    Leksak.nu började jag först skaffa leverantörer till när jag rankade på “leksaker” på Google (har ramlat ner nu) och fick massa trafik på varumärken (hade tidigare bett contentor skriva om ett 50-tal leksaksvarumärken som jag presenterade på en blogg). Vid lansering styrde jag om alla artiklar till produktkategorier och sålde saker från dag 1.

    Allt handlar om att ha en plan. Att bara trycka på “Aktivera”-knappen för din webbutik är ingen lansering så att säga… det är allt runtomkring som driver besök som är jobbigt och kräver eftertanke.

    #109473
    sailorcap
    Deltagare

    Riktigt intressant att läsa om dina upplägg Dan! Jag håller med dig till fullo att en story (story-telling) är kraftfullt. Dock inte den enda vägen att lyckas men en kraftfull och ofta effektiv väg att gå.

    Visst är det allt jobb runt-om-kring som ger resultat. Jag räknar inte med att det är enkelt att få en fullt rullande ebutik där pengarna trillar in per automatik. Jag väntar mig hårt arbete.

    #109457
    Dan
    Deltagare

    Japp mina sätt är bara en väg att gå. Jag gillar inte att köpa reklam så jag brukar göra sånt här istället :)

    Det viktiga är bara att man har en plan så man inte står där dag 1 och undrar vad som händer härnäst!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.