Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Oerhört frustrerande

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102228
    Energibutiken.se
    Deltagare

    Jag förstår att denna fråga (liknande) ställs tusen gånger tidigare, men jag hittar ändå inget riktigt bra svar när jag söker.
    Först lite bakgrund.

    Jag har sålt via egna hemsidor och olika opensourcelösningar sedan -2003.
    Första webbshoppen var en OSCommerce (från år 2006), och -2011 gick jag över till Prestashop.
    Uppgraderade nyligen till senaste version.
    Jag har alltid bara erbjudit förskottsfaktura eller postförskott som betallösning.

    Nåväl, jag inser att väldigt många (speciellt lite större) Svenska företag helt enkelt inte handlar om de inte kan få faktura, och för mina utländska kunder så är det naturligtvis rätt besvärligt att lägga upp mig för en utlandsbetalning med IBAN, BIC/Swift-nummer, så jag ser helt klart en ökad försäljningspotential i att införa fler betalsätt.

    Jag har utrett detta nu i veckor, och var väldigt nära att välja klarna, de hade allt jag eftersökte, trodde jag. Sen visade det sig att de inte erbjöd kortbetalningar i länder utanför Norden, så då föll den dealen…

    Det jag vill kunna erbjuda mina kunder är i korthet:

    Faktura för både privatpersoner och företag i Sverige.
    Kortbetalningar för alla i hela EU
    Direktbank i Sverige och Finland. (I Finland är inte helt nödvändigt, men jag vet att många i Finland föredrar direktbank)

    Finns det någon möjlighet att ordna detta utan att öppna 12 konton i banker och skriva avtal med huuur många aktörer som helst?
    Har försökt fråga killarna på Prestaworks, men får väldigt klent med svar, så nu frågar jag er.
    Jag har ingen stor försäljning, så jag vill självklart inte betala fasta månadskostnader till flera olika aktörer.
    Det som just nu ser ut att vara det enklaste vore att kombinera Klarna för faktura (privatpersoner och företag i Sverige) och direktbank (Sverige och Finland), med Dibs för kortbetalningar inom hela EU.
    OM det går, så kommer nästa fråga, man man då kombinera klarna faktura och direktbank med Dibs kortbetalningar samt postförskott, Swish och förskottsfaktura på min Plattform (Prestashop).

    Om någon kan det här bättre än mig får ni väldigt gärna svara, både när det gäller vad som är möjligt på plattformen, och hur man skall kombinera på bästa sätt för att få så få fasta månadskostnader som möjligt, och för att slippa skriva så många avtal, och slippa öppna konton i typ 10 banker.
    Det känns som att den ökade försäljningspotentialen kommer att ätas upp av fasta och rörliga avgifter samt ökade administrativa kostnader, eller skall man helt enkelt bara betala och vara glad. ;-)

    #176793
    StinaBerglund
    Deltagare

    Går det inte helt sonika använda ett paypal konto som folk får betala in pengar till? Så gör ju exempelvis ebay. Sen går det ju att använda Neteller, likt många pokersidor och spelsidor använder. Ingen av dem lär kräva att du ska ett konto registrerat i varje enskilt land. Du kanske redan kollat upp det, men det var det första som kom till mig när jag läste ditt inlägg.

    #176796
    Energibutiken.se
    Deltagare

    Hej.

    Paypal erbjuder ju bara kortbetalningar, inte faktura (som känns viktigt för mig mot mina företagskunder) eller direktbetalning.
    Jag tror att dibs blir billigare än paypal för just kortbetalningarna.

    #176800
    jonathanb
    Deltagare

    Trustly kan hjälpa dig med direktbetalning utan eget konto för de flesta banker i norden. Quickpay har väldigt prisvärd kortbetalning, 185kr mån inkl 500 transaktioner. Båda har modul för Preatashop. Svea, klarna och billmate har alla Prestashop moduler. Men billigast och mest lönsamt är såklart att fakturera själv.

    #176813
    dstrombe
    Deltagare

    Hmm… Har inte Svea allt detta?

    #176815
    jonathanb
    Deltagare

    Klarna och payson har allt i ett, båda är rejält dyra.

    #176818
    Energibutiken.se
    Deltagare

    Klarna har inte kortbetalning för hela EU, bara några få länder än så länge, och jag väljer inte en lösning som inte funkar för mig.
    Annars ser ju deras lösning bra (men dyr) ut.
    Payson har inte faktura för företag.

    De två huvudskälen för mig att erbjuda fler betallösningar är för att kunna exportera mer, och för att kunna sälja på faktura till företag primärt i Sverige.

    Har precis talat med Svea och deras lösning verkar ha allt, men vi får väl se, jag har ju hittills hittat något som inte funkar hos alla andra alternativ.
    Jag återkommer med feedback över hur det slutar.

    Har även begärt att bli kontaktad av Trustly, så får vi se vad det ger, men jag tror inte att de har någon modul för prestashop.

    #176821
    jonathanb
    Deltagare

    De har, jag använder den.

    #176822
    jonathanb
    Deltagare

    Svea tror jag inte har direkt bank utan eget konto? Hade inte förut iaf

    #176841
    StinaBerglund
    Deltagare

    @Energibutiken.se 79968 wrote:

    Hej.

    Paypal erbjuder ju bara kortbetalningar, inte faktura (som känns viktigt för mig mot mina företagskunder) eller direktbetalning.
    Jag tror att dibs blir billigare än paypal för just kortbetalningarna.

    PayPay erbjuder faktiskt fakturabetalning med. =) Jag har själv använt tjänsten. https://www.paypal.com/se/cgi-bin/webscr?cmd=p/sell/invoicing_intro-outside Kolla om det är något för dig med. Lycka till

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 18 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.