Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Ok kostnad för reklamkampanj?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105017
  Arne_1921
  Deltagare

  Jag har betalat en slant för att synas på ett byggforum i en månad. Dom påstår sig ge mig ca 140 000 exponeringar till det “billiga” prova på priset 5000kr (ordinarie pris 27k för 3 månader)

  Nu har det varit igång i en vecka och jag har fått ca dryga 25k exponeringar och 50 klick… dvs ett CTR på 0.16%.

  Började nu räkna lite baklänges och ser inte riktigt hur detta kan gå ihop. Snittet i sverige ligger på 0.11% enligt en snabb googling.

  Om detta blir månadens resultat så får jag alltså betala ca 25kr/klick. Hur många som sedan leder till köp är minst sagt oklart men med dessa siffror känns det ju helt orimligt dyrt.

  Kikat runt på andra alternativ med det kostar ju skjortan direkt.

  Sedan kan det ju få mer långtgående effekter men här har jag dålig koll….

  Någon som har några bra synpunkter eller tips hur man ska tänka?

  #186266
  Ekraft
  Deltagare

  Tänk själv hur många gånger du klickar på en reklambanner och sedan köper något. Min erfarenhet är att de där klicken konverterar enormt dåligt, det är mest klick av misstag, eller folk man möjligen gjort nyfikna på vad det är.

  Nästan aldrig köper jag något utan att googla för att kolla av marknaden. Att finnas med en annons i toppen, gärna med ett organiskt sökresultat på förstasidan är ofta det mest värdefulla. (Det kan vara jag som är lite yrkesskadad och vill att de skall finnas på förstasidan, men anar att även gemene man lärt sig att det som rankar bra på Google oftast är det som är “best practise” bland folk i allmänhet).

  #186267
  Arne_1921
  Deltagare

  Det är ju detta jag börjar inse. Jag ifrågasatte (räkna inte efter) så noga själv utan va nöjd med att prutat ner kostnaden till hälften och lovord om att “det inte går att jämföra med blocketannonser” eller du får 140k exponeringar!

  men räknar man baklänges från detta går det ju aldrig ihop…. men trots det kostar det vad det kostar ???

  Vad gäller google så har jag även där plöjt ner några 1000 lappar och visst blir det massa klick men när ja kikar i google analytics är 99% av alla köp “direct” dvs folk som har adressen till hemsidan (gissar jag iaf)

  #186269
  SkalHuset.se
  Deltagare

  Istället för att betala per visning, betala per resultat. Kolla med tex Adrecord: https://www.adrecord.com/sv/start

  #186276
  Arne_1921
  Deltagare

  Ja det låter ju vettigare. Antar att det bara är att betala och se glad ut även om ja känner mig lite smått lurad av försäljaren. Fattar ju att dom inte kan ansvara för att mina grejjer säljer men jag har ju trots allt ett års historik från blocket och att påstå att annons på deras sida inte går att jämföra med några få annonser på blocket är ju rent skitsnack. jag betalar typ 10ggr så mycket jämfört med blocket på en vecka har den genererat 0kr i intäkter..

  Hade jag tänkt till och räknat på det innan så hade jag ju insett att 25kr/klick är att kasta pengarna i sjön…

  #186290
  Stefan72
  Deltagare

  Fast rent konkret. Jag har aldrig någonsin klickat och blivit attraherad av nån annons på nätet? Oftast vet man ju vad man vill ha och söker det man vill ha? Just därför ser jag såna här annonseringar som fullständigt dödfött. De lovar vitt och brett för att sälja men verkligheten blir ju en annan. Det är ju skillnad om man är enormt stor och varumärket som sådant syns överallt hela tiden. Då kan jag tänka mig att man blir undermedvetet triggad att söka sig dit men för en småhandlare som bara vill ta sig ut på marknaden? Aldrig att det fungerar. Det blir ungefär som att köpa annonser på lokalradion. Två sekunder i etern som ingen minns iallafall.

  #186302
  Arne_1921
  Deltagare

  Inser detta och som tur är så blev det ju inte värre än 5k.

  kontaktade adrecord men dom va inte intresserade pga mitt lilla utbud. Får bli att köra vidare med blocket och kanske jobba lite mer med google ads som än sålänge oxå har varit ganska döfött… massa menlösa klick.. Oftast är “tid på sidan”0-1sek på dessa vilket känns konstigt

  Lite nojjig är man ju för att det ska finnas robotar som kör sökord och klickar, för att få bort konkurrenter. Kanske obefogad nojja men vem hinner klicka och stänga sidan på under 1sek

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.