Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Öka konvertering i butiken

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96246
    Joel B
    Deltagare

    Hej,

    Nu är vi intresserade av att höra andras åsikter beträffande konvertering i sin e-butik.

    Jag har för närvarande som hög syssla att försöka konvertera de kunder som kommer från de organiska sökningarna (t.ex. Google) på Maisstore.
    Detta är tyvärr något som är väldigt svårt och tar tid samt energi – från både kropp och själ. Åtminstone för oss och i den bransch butiken befinner sig i.

    Min fråga är egentligen;
    Har ni något tips för att öka konverteringen i e-butiken?

    Finns det något som generellt bidrar med större effekt för er – något som ni helt enkelt själva testat eller undersökt?

    Sedan förstår jag självklart att många ogärna berättar sina knep för att skydda sin marknadsstrategi. Men för de som känner sig manade, vore det jättetrevligt att få höra på vad ni kan ge för tips och förslag.

    Bästa hälsningar
    Joel Bahar

    #124732
    Parvelito
    Deltagare

    Det absolut viktigaste tror jag är att kunden hittar vad de söker hos dig. Om de kommit dit för att du varit duktig med SEO och rankar högt på relativt generella sökord som t.ex. halsband, så är en låg konvertering rätt så naturligt. Den som söker går garanterat och tittar i många shoppar, och det finns ju väldigt många utföranden som faller olika människor olika i smaken.

    Du är dessutom i en bransch där det finns ett rätt så stort utbud på de flesta orterna i den vanliga detaljhandeln. Jag kan tänka mig att de som väljer att ehandla modeaccessoarer gör det för att de vill titta i lugn och ro utan att ha en expedit som pushar dem, eller för att de vill handla på tider då affärerna är stängda. Då tror jag att nyckeln är att vara oerhört generös med information om sina grejor med dussintals bilder, detaljförstoringar, bilder på när smycken sitter på någon som man får ett bättre hum om proportionerna. Vad gäller väskor kanske man rent av gör en liten film där man provpackar väskan med en hög grejer och visar vad den rymmer. Informativt med lite glimt i ögat. Branschen då är i lider ingen brist på konkurrens, och jag tror man måste sticka ut lite för att besökarna som ramlar in skall luta sig tillbaka, bokmärka, och sedan börja gå igenom sortimentet noggrant, eftersom du beskriver det noggrant för dem.

    Det är mina fem cent om din bransch för att öka konverteringen.

    #124739
    JockeA
    Deltagare

    @Parvelito 21787 wrote:

    Vad gäller väskor kanske man rent av gör en liten film där man provpackar väskan med en hög grejer och visar vad den rymmer.

    Väldigt smart bra tips som vi kanske testar! Tackar :)
    Måste bara fixa så att man kan filma det så att det ser hyfsat proffsigt ut…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.