Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Omsättning & Tid

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96001
    jenpal
    Deltagare

    Hej,
    Jag driver en nystartad webbutik inom inredning och design. Butiken vänder sig till märkesintresserade och de som är beredda att betala lite extra. Jag startade i början av året och har dagligen en orderingång på ca 1500 SEK.

    Några frågor till er veteraner;)!
    1. Hur lång tid behöver jag räkna med att bygga upp en sida?
    2. Vilken omsättning räknar ni med för att kunna leva på er verksamhet?
    /J

    #122575
    Parvelito
    Deltagare

    1: Hur långt är ett snöre? :-) Varje sida kräver mer eller mindre daglig handpåläggning för att successivt byggas upp, för att reparera sådant som går sönder och för att hänga med i utvecklingen.

    2: De flesta kan leva på en omsättning runt 1 – 1,5Mkr per år beroende på vilka fasta kostnader man drar på sig, hur mycket marknadsföringen kostar och vilken marginal man har.

    #122586
    Darling
    Deltagare

    Redan när jag startade så gjorde jag en kalkyl för hur mycket jag minst skulle vilja få ut i lön. Hur mycket det var inkl arbetsgivaravgifter. Och vilka siffror bolaget måste ha för att jag skulle kunna ta ut det. Alltså pengar in-återanskaffningskostnad för prylarna-kostander för lokal, webbutik, marknadsföring osv. Och sedan så har jag även kollat på snittorderns storlek. Så jag har alltid vetat hur många ordrar per dag som krävs för art kunna leva på bolaget.

    Precis som Parvelito säger så hamnade jag runt 1-1,5 miljon i omsättning (så istället för att räkna kan man fråga honom)

    Men så gillar jag siffror också :)

    #122656
    jenpal
    Deltagare

    Tack,
    jag landade själv på ca 1,5 MKr i omsättning när jag räknade. Var lite nyfiken att höra hur ni veteraner tänkt;)
    /J

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.