OpenCart eller osCommerce?

Network Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar OpenCart eller osCommerce?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #99391
  tobiasfink
  Medlem

  Hej.

  Jag tänkte starta en liten webshop vid sidan om och tittar på ehandelsplattform. I och med att jag gör detta som ett litet test på min fritid så letar jag efter någon plattform som inte kommer kosta mig allt för mycket (den får gärna vara gratis). Jag kan inte programmera så jag behöver någon plattform som är lätt och där jag inte behöver koda. Via Loopia där jag har min hosting hittade jag OpenCart och osCommerce som skulle vara lätta att installera (plus att de är gratis). Finns det någon med erfarenheter av dessa? Vad är skillnaden? Vilken är bäst? Jag behöver alla tips och råd jag kan få i valet av plattform.

  Tack!

  #157638
  bloggus
  Deltagare

  @tobiasfink 58190 wrote:

  (den får gärna vara gratis).

  Inget är gratis :)

  Väljer du OpenCart eller osCommerce så kommer du vara tvyngen att betala för webbhotellet, samt brukar det behövas att man köper in några moduler. Oftast för olika betalningsalternativ och dylikt. Dessutom dyker det alltid upp småsaker som måste ändras, läggas till mm. och det kostar om man skall ha en utvecklare och inte kan programmera själv.

  Kort och gott …

  OpenCart – bra, snabb, utvecklas men har en hittills väldigt liten utvecklingsgrupp, så det är svårt och säga hur snabbt utveckligen kommer gå med tiden.

  osCommerce – gammal plattform som fungerar, men för nya shoppar tycker jag själv att det är föråldrad. Dock finns det ett stort community bakom den, men oftast är inte dessa så framåtdrivna.

  Kan du inte programmera alls rekommenderar jag att du kör en hyrlösning. En av de billigare och som fungerar gott för nybörjare är Textalk.

  Textalk Webshop är Sveriges populäraste e-handelslösning

  #157671
  nordicwebteam
  Deltagare

  Skulle helt klart rekommendera Open Cart före OsCommerce om det inte fanns så få utvecklare för Open Cart i Sverige. Men som alltid skulle jag ge dig rådet att titta på Magento då det är en bättre plattform än båda.Men då Magento är lite dyrare ( fast inga jätteskillnader) att drifta finns det givetvis en vits med att kolla på det.
  Så det beror lite på vad du vill göra. Ingenting är gratis som tidigare talare sa :)

  #157983
  Kungenavdanmark
  Deltagare

  Woocommerce!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.