Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Orderexport – Följesedlar?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101522
    annie88
    Deltagare

    Hej!
    Jag undrar vad ni använder för metod/program för att göra följesedlar att stoppa i paketen? Idag gör jag mina följesedlar för kortbetalande och förskottsbetalande ordrar själv i Word (kopierar och klistrar in alla uppgifter). Detta tar extremt mycket onödig tid och jag är måttligt less på det.

    Jag har använder mig utav Textalk men jag tycker inte att deras följesedlar duger då man inte kan ändra utseende eller lägga till egen text. Söker efter ett program/tjänst dit man kan exportera alla ordrar och enkelt skriva ut en följesedel. Vet att Textalk har en koppling med bla Fortnox och funderar på om detta kan vara något.

    Hur gör ni era följesedlar? Program/koppling? Utseende?

    #173527

    Min första tanke är att det är en följesedel så varför spendera onödig tid på den?
    Om inte jag har fel nu så kan man lägga till text på följesedeln hos textalk.

    #173528
    annie88
    Deltagare

    Har funderat på detta också, men jag tycker att det känns mer proffsigt att få med allt, så som logo, pris, info osv. Men det kanske inte är nödvändigt egentligen.

    Hur ser era följesedlar ut?

    #173553
    henrik
    Deltagare

    Vi skriver ut en plocksedel(egendesignad med logo för aktuell butik, artiklar osv) från vårt ehandelssystem samt kvitto (kort/förskott/bank) eller faktura från vårt affärssytem och skickar med ordern. Vi har koppling mellan butiken och affärssytemet också. Så det är lite snabba knapptryckningar så är allt klart

    #173554
    Anni_wi
    Deltagare

    Jag kan skriva ut följesedel antingen via mitt ekonomisystem (hade Fortnox men har nyligen bytt till Specter), genom webshopen (Prestashop) eller via Klarna Checkout som jag använder till betalning. Jag har också koppling mellan Prestashop, Specter och Pacsoft så att jag får in order, kunduppgifter m.m. direkt dit, det är guld värt tidsmässigt! Troligtvis inte ens i närheten av så effektivt man kan arbeta men en klar förbättring från när jag satt och klippte och klistrade in i både Fortnox och i Pacsoft online.
    Att klippa och klistra i Word förstår jag blir otroligt tidskrävande i längden.

    #173587
    annie88
    Deltagare

    Henrik: Vad använder ni för affärssystem? Snabba knapptryckningar känns som något jag behöver… :)

    Anni_wi: Ja det låter som ett system jag skulle behöva. Kanske är värt att titta närmare på Textalk’s koppling med Fortnox.

    #173589
    Fru Bad
    Deltagare

    Vi har nordisk e-handel. Egen knapp för ordersedel och egen för packsedel. :) Bara trycka print. Ser hyfsat snygg ut, kan lägga in egen text (typ: tack för din beställning) och logo är med. Inget avansert, men hur mycket tid lägger en kund på ordersedel…? jag själv bara tittar på att summan är korrekt!

    #173590
    FredrikGust
    Deltagare

    Jag markerar alla order och skriver ut plocklista för dessa med två musklick. På sista sidan i den PDF som skapas finns en sammanslagen plocklistan över allt som ska packas oavsett om ordern kommit via butiken, Fyndiq eller Tradera. Listorna kan vi delvis styra text och logotyp på men de är stiliga i grundutförande.

    I varje paket skickar vi med ett följebrev (tryckt på offsettryckeri) på lite bättre papper som beskriver hur retur går till och att vi tackar för ordern.

    Fakturan går numera via e-post pga Klarna Checkout.

    Att hantera en order från start av utskrift av plocklista till att paketet är klart för upphämtning med frakt bokad och skickadmail skickat är 3 minuter per order. Det är en halvering av tiden sedan innan vi bytte till Kodmyran.

    #173615
    annie88
    Deltagare

    Jag har nu mailat Textalk och frågat angående utseende på deras följesedlar och fick detta svar:
    Hej,
    Detta är en av de mest efterfrågade funktionerna vi har så det finns ett ärende högst upp på vår önskelista där man ska kunna redigera och påverka utseendet på följesedeln. Vårt mål är att försöka hinna med detta senare i vår men innan dess har jag ingen lösning på detta utan vi får avvakta tills funktionen är klar.

    Det låter ju superbra för oss med Textalk, hoppas bara att det verkligen blir av nu i vår. Det vore så otroligt smidigt att bara kunna printa ut följesedlar direkt därifrån.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.