Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Pacsoft, Unifaun Online, fan och hans moster

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93913
    Dan
    Deltagare

    Kan någon förklara skillnaden mellan alla tjänster man kan beställa för mig.

    Pacsoft Online vet jag ju vad det är men vad tusan är Unifaun Online? Varför ska jag ha det, vad är det, jag fattar inte…

    Måste man köra pacsoft på nätet, det är ju sjukt osmidigt. Är unifaun online kanske en desktop klient? Kan det vara så…

    Vad är ett ERP-system som används för orderkoppling?

    #106173
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Pacsoft= du kan använda enbart posten som leverantör
    Unifaun= du kan använda övriga speditörer, exvis schenker, DSV, DHL, samt posten. För privpak måste du skaffa särskilt avtal

    bägge är dock webbaserade. Det finns så att du kan använda dig av programvara på egen maskin och då har jag för mig att de heter affärskoppling i stälelt för orderkoppling, eller om det var tvärtom…

    #106174
    Fredrik Norberg
    Deltagare

    Ja, det är helt rätt. Egentligen är dessa samma system med skillnaden att Pacsoft enbart har Posten som speditör, precis som Kodmyran skriver. Pacsoft har Posten köpt/licensierar av Unifaune och ger sina kunder gratis tillgång till.

    ERP-system kan man säga är det “affärssystem” som skickar orderinformationen för distribution. Kan vara webbhoppen, affärs/ekonomisystem eller som i vårt fall vårt lagersystem (wms).

    #106176
    Dan
    Deltagare

    Aha,

    Jag ska sluta använda skicka direkt på posten.se för mina postpaket eftersom posten inte vill hämta dessa och jag inte orkar köra dem själv längre.

    Så jag antar att jag behöver pacsoft ihop med orderkoppling. Det lär ju bli ganska ohållbart i längden att skriva in alla leveranser manuellt även om jag har svårt att motivera att betala för en excel-importer som borde vara inbyggd i systemet. Det är nästan så jag kodar ett eget interface som jobbar mot Pacsoft och släpper den funktionaliteten gratis, men bara nästan. Det hade varit en bra tjänst för ehandel.se annars.

    Tills posten eller unifaun börjar motarbeta det såklart :)

    #106178
    Parvelito
    Deltagare

    Hos en tidigare arbetsgivare var vi så less på Pacsoft att vi byggde en egen modul i affärssystemet som skrev ut paketlapparna och genererade en EDI-fil. Men det var ganska mekkigt att få till det, eftersom man måste köpa kollinummerserier från Posten och köra in dem i programmet.

    Just nu har jag inga kopplingar alls, utan knackar allt manuellt. Det tar inte mer än någon minut per order, och så länge jag inte har mer än något 50-tal ordrar/dygn fungerar det bra. Dessutom tycker jag att man får bra koll på vad som säljs och vem som handlar när man kör manuellt och faktiskt läser varje order.

    #106179
    Dan
    Deltagare

    Fast koll får man ju när man packar ordrarna också. Jag tycker det är lite pest eller kolera men jag tänker inte köra det manuellt. Så jag får nog ta den där bak :)

    #106180
    fenrik
    Deltagare

    Jag jobbade ett tag med att erbjuda denna koppling som omnämns och gick då också i tankarna att slippa det hela eftersom det är en kostnad om c:a 2000 kr per år…för vad…

    Sen visade det ju sig att det gick inte att komma undan, det är en manuell aktivering i Pacsoft/Unifaun för att kunna ta emot orderdata via koppling. Så gör man något själv behöver man ändå betala (som det nämndes, köpa kollinummer etc). Kan lägga till i infon ovan att vid användande av Unifaun utgår även en liten avgift per försändelse.

    Kostnaden var då c:a 2000kr/ år + 2000kr i start första året men jag tänker som så att om jag själv hade haft som nämns 50 ordrar/dygn så är det värt varenda krona. Lägg därtill en avsedd etikettprinter så kan man med 1 klick få ut 50st bokade och printade fraktsedlar inom loppet av några sekunder. Är inte det behagligt? Lägga sin tid på annat viktigare, mer kärnrelaterade områden som produkt/kundvård etc istället för att sitta o knacka adresser.

    Dan, jag rekommenderar dig att köpa kopplingen av Unifaun och automatisera ihop ihop xml/txt filen som pacsoft vill hämta av dig. Lycka till, meddela gärna hur du gör o hur det går.

    #106182
    Nicklas
    Deltagare

    ERP = affärssystem, plattform där du sköter företagets verksamhet med allt från order, lagerhantering, inköp, ekonomi mm. bland de små systemen finns SPCS och de stora system är IFS, SAP, MOVEX mm. De flesta affärssystem brukar ha färdiga kopplingar till fraktsystem som Edicom, Logtrade som jag tror dominerar på fraktsidan men hur de skulle fungera i en ehandelsverksamhet vet jag inte.

    #106183
    Dan
    Deltagare

    Fenrik: näe det är inte mycket pengar för att slippa skriva in det manuellt ,men det är mycket pengar för något som borde vara standard. Lite som att sälja en bil utan ratt tycker jag.

    Det går ju att koda en klient som simulerar att vara en “surfare” som skriver in alla data åt mig automatiskt från min orderdatabas. Sen är det såklart lätt inte värt tiden eftersom det kommer ta ett antal timmar att koda, men om man skulle kunna erbjuda det gratis till alla svenska e-handlare kunde det motiverat det ändå.

    Just nu kommer jag nog betala och känna mig ägd dock.

    “pick your fights dan…” sa min kollega till mig idag och det är rätt. Man ska släppa sina principer ibland for the greater good :)

    #106184
    Dan
    Deltagare

    Ok, för det är en obligatorisk uppgift när man ansöker om orderkoppling hos unifaun. Jag har ingen sån plattform. Eller jag har en men den är hemmabyggd, förstår inte varför de behöver veta det :)

    Nicklas;864 wrote:
    ERP = affärssystem, plattform där du sköter företagets verksamhet med allt från order, lagerhantering, inköp, ekonomi mm. bland de små systemen finns SPCS och de stora system är IFS, SAP, MOVEX mm. De flesta affärssystem brukar ha färdiga kopplingar till fraktsystem som Edicom, Logtrade som jag tror dominerar på fraktsidan men hur de skulle fungera i en ehandelsverksamhet vet jag inte.
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 28 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.