Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Påslag som "imortör/grossist"?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101484
    Everhard.se
    Deltagare

    Vet inte om någon håller på med just detta men jag slänger ut frågan öppet.
    Om man ska importera varor åt ett annat företag som i sin tur ska sälja varan vidare, hur mycket är vanligt att man lägger på priset som “grossist”?
    Specifiserar ni fraktkostnaden för sig?

    Om en vara kostar 10kr/st från fabrik i Kina,utan frakt. Och frakten kostar 5kr styck. Vad blir kostnaden för mitt företag när man lagt på tullavgifterna?

    #173352
    karfo
    Deltagare

    Tullavgiften beror till stor del på varan och det får du söka igenom på Taric.

    Vad man kan lägga på priset beror till stor del på din målsättning.

    Har du egna produkter som du vill ut med på marknaden? Lägg då ett aggressivt in-pris till kunderna som ger god marginal för dem ut mot slutkund.

    #173353
    FredrikGust
    Deltagare

    Kostnaden blir för varje vara priset du angett plus tull för den typ av varor det handlar om. Ovanpå detta tillkommer i regel en hanteringsavgift på nån hundralapp beroende på transportör. Därtill får du betala moms på beloppet inklusive frakt och tull.

    Det som är svårare att räkna på men som måste in i priset är ansvaret du tar på dig som importör av produkter inom EU.

    Många produkter måste vara CE-märkta för att få säljas. Här räcker det inte med nån kopia på ett fejkat certifikat utan att du själv är ansvarig för att produkten verkligen klarar kraven.

    Om det krävs tillstånd att handla med varan inom EU är du som importör ansvarig för att allt pappersarbete är i ordning.

    Som importör är du också den som är ansvarig för att inte vara en piratkopia eller på annat sätt bryta mot några regler. I Asien är man inte så noga med hur man kopierar varandras produkter.

    Kort sagt -att importera bara för att sälja vidare är en lite med komplicerad process än att skära några tior emellan om man inte tänkt göra det ordentligt. Hur avancerat det är beror givetvis på produkten. Många verkar dock inte känna till regler och ansvar utan kör bara på omedvetna om vilket ansvar de har.

    Det går enligt mig inte sätta ett pris bara baserat på frakt och inköposkostnad. Räkna även med din egen tid för att hantera allt kring att vara den som importerar i totalpeiset.

    I min bransch kan man köpa en hel del prylar i Asien för några tior som inom EU kostar hundralappar. Om volymerna är för små handlar i alla fall jag från EU för att låta någon annan ta ansvaret och hålla all dokumentation inklusive EG-försäkran för dessa produkter. Det händer emellanåt att importören måste ta tillbaka farliga produkter från konsument inklusive annonseringen för att informera om återtaget.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.