Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Payer höjer priserna

Etiketter: ,

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93869
    Rikard
    Deltagare

    Fick detta besked från Payer precis:

    “Nya direktiv från våra inlösande banker gör att vi fr.o.m. maj månad kommer att debitera samtliga våra kunder 200 kr/mån för hantering av inlösenavtal. För nya kunder innebär det en startkostnad på 1500 kr samt en månadskostnad på 200 kr allt enligt bankens prislista. För våra befintliga kunder kommer Payer att bjuda på startavgiften och endast påföra månadsavgiften.”

    Det innebär att Payer, som väl var den enda utan fasta avgifter som fanns kvar, nu också överger denna modell och börjar debitera fasta avgifter. 2400 kr per år är ju ändå pengar. Redan i maj kör de igång med ny debitering.

    #105814
    Nicklas
    Deltagare

    Bra att kunna skylla på något, grejen är ju att de kan mjölka sina befintliga kunder på 2400kr extra per år, har de 10 000 kunder så blir det en del pengar av det.

    #105815
    Parvelito
    Deltagare

    Jag håller på och stirrar mig blå på sådana här saker inför start av webshop, och faktum är att jag tycker Paysons lösning ser allt trevligare ut. 3kr + 3% inkl allt är rätt så konkurrenskraftigt upp till ett par dussin transaktioner i veckan i alla fall. (2kr kostar det att föra över pengarna till bankkontot, men gör man det en gång i veckan är det 100kr/år).

    #105816
    Jocke
    Deltagare

    Jag tittade också på dem men de har inte stöd för andra valutor och då försvinner dem också för mig.

    Jag har börjar titta på paypal. Någon som använder sig av dem?

    #105819
    Dan
    Deltagare

    Jag rekommenderar fortfarande Certitradee trots alla turer på sistone. Rekommenderar inte att man kör endast paypal som kortleverantör. Tror det skulle ge ganska dålig konvertering.

    #105823
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag tror inte heller på enbart paypal som lösning. Det känns lite för amerikanskt. Jag tror att vi svenskar trots allt vill ha en svensk kortlösning.
    certitrade har jag bara hört gott om. Sedan kanske man inte bara ska se kortinlösen som en kostnad heller. Natrulgitvis är det en kostnad men det är också ett sätt att ge bättre vilkor för sina kunder, en konkurensfördel helt enkelt.

    #105836
    Parvelito
    Deltagare

    Är det någon/några som vill berätta hur kortköpen fördelar sig mellan betalkort som har låg eller ingen procentuell avgift för inlösen, respektive kreditkort med relativt höga inlösenkostnader? Är 50-50 en rimlig fördelning?

    #105837
    Dan
    Deltagare

    Om man jämför svenska betalkort med svenska kreditkort/utländska kort så är det nog typ 95% mot 5% för min del.

    #105838
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    ca 90 % betalkort och 5% kreditkort för min del

    #105865
    bogard
    Deltagare

    Hej,

    Som en generell regel kan man väl säga 80% Bankkort, 20% Kreditkort. Naturligtvis bl.a. beroende på hur dyra varor man säljer och om man säljer utanför Sverige.

    Ett förtydligande gällande vår “Månadsavgift”. Vi har ju tidigare kunnat erbjuda sajter att köra igång kortbetalningar via vårt s.k. Paraplyinlösen, vilket varit supersmidigt.

    Detta har vi ej möjlighet att göra längre utan nu skall alla våra kunder ha ett eget inlösen. Vi kommer tills vidare som standard inkludera inlösenkostnaderna i våra avgifter och banken belastar oss med sina respektive avgifter vilket bl.a. innebär en startavgift och en månadsavgift för varje sajt.

    I och med att vi har avtal med mellan 3-4000 sajter så kan vi inte gärna bjuda på månadsavgiften för inlösen.

    Vänligen
    Mattias Hansson
    PAYER

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.