Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Periodiseringar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103907
    Norrberget
    Deltagare

    Hej!
    Sitter här och försöker trilska mig igenom mitt första bokslut. Det är möjligt att det redan finns en tråd angående deta men jag har inte lyckats hitta den så jag hoppas det finns någon hjälpsam själ därute!

    Fråga 1:
    Jag har betalt under detta år för att använda min ehandelsplattform i 6 månader, med start 1 november. Alltså bara två månader som relaterar till detta år, stämmer det att jag måste föra över kostnaden för dom första fyra månaderna nästa år till nästa års bokslut?

    Fråga 2:
    Hur fungerar det med mindre kostnader som tex domänhosting hos webbhotell och liknande kostnader som också sträcker sig tidsmässigt över olika perioder?

    Tacksam för svar!
    Mvh: Anton

    #182964
    Stefan72
    Deltagare

    jag är absolut ingen guru på detta men i en “liten” normal verksamhet tror jag inte det spelar nån roll. Det är ju bara första året det kommer att “diffa” lite. Efterföljande år så betalar du ju en 12mån period per bokföringsår så nån liten diff i början lär knappast spela nån roll.

    #182965
    Ekraft
    Deltagare

    Fråga 1: Ja, den skall periodiseras.

    Fråga 2: Ja, det skall också periodiseras.

    Läs mer här: https://www.foretagande.se/periodisering/

    Det är sällan man har mer än någon handfull saker som skall periodiseras. Abonnemang, leasing, serviceavtal, försäkringar, och ärligt talat så kommer ingen att hänga dig om du missar något. Men eftersom man kan trolla bort en hel del vinster genom att “glömma bort” att periodisera så är det en av de saker som Skatteverket brukar kolla på först vid en revision. Ser det snyggt och prydligt ut där så brukar de inse att det inte finns så mycket annat att leta efter heller.

    #182966
    Lundstrom
    Deltagare

    Det hade jag inte tänkt göra då vi upprättar årsredovisningen enligt de förenklade K2-reglerna. Kanske även du kan köra enligt k2? Står väldigt bra här under punkt 7.9: https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-eget-aktiebolag/content/bfnar2016-10.pdf

    Rätta mig gärna om jag har fel :)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.