Plus Forum Övrigt Off-topic Pizza på lagret!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94497

    Du är hungrig efter en lång förmiddag på lagret (eller vid datorn). Gårdagens middag var pizza och du har idag tagit med några slices som blev kvar att ha till lunch. Eftersom ditt kontor/lager inte har någon ugn så måste du värma pizzabitarna i micron. Något som vi alla vet resulterar i alldeles svampig och äcklig pizza.

    Lite smått sur börjar du traska mot micron när du inser att du har två kokplattor på jobb.

    Detta är en liten guide till att värma pizza-slices på plattor så de blir knapriga istället för svampiga.

    pizza1.jpg
    Du behöver en bit folie och några pizzabitar.

    pizza2.jpg
    Du täcker plattorna med folien.

    pizza3.jpg
    Placerar de kalla pizzabitarna på plattorna ovanpå folien.

    Nu sätter du plattorna på full fräs. (Beror lite på hur bra plattor du har)

    pizza6.jpg
    Några minuter senare så börjar osten bubbla lite och då är de klara. Det går ruskigt fort kan jag meddela.

    Tips! Se till att ditt lager saknar brandvarnare för det kan osa en del ifrån plattorna.

    pizza8.jpg
    Nu är det bara att njuta av dina pizza-slices med knaprig botten. De blir nästan som nybakad pizza.

    Enjoy!

    #110312
    sailorcap
    Deltagare

    På “Ehandlel” lär man sig allt ifrån hur man värmer överbliven pizza, till hur lagerhanteringen fungarar :) Måste nog kalla det ett komplett forum.

    #110313
    Dan
    Deltagare

    bra tips verkar lite brandfarligt bara :)

    #110314
    Skatan
    Deltagare

    Vågar jag prova på min gasspis?? :)

    #110315
    Parvelito
    Deltagare

    Det fungerar lika bra att lägga dem i en stekpanna, gärna med ett lock på. Då kan man använda gasspis också och behöver inte ha full fart på plattan.

    #110316
    danielandersson
    Deltagare

    @Parvelito 5605 wrote:

    Det fungerar lika bra att lägga dem i en stekpanna, gärna med ett lock på. Då kan man använda gasspis också och behöver inte ha full fart på plattan.

    Where’s the fun in that? som dom säger

    #110319
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Går det att använda grill också tro?

    #110345
    Parvelito
    Deltagare

    Klart att en stekpanna inte är så roligt som aluminiumfolie kanske, men jag tänkte på han med gasspisen. Induktionshällar fungerar inte heller bra med aluminiumfolie.

    Men för att skicka tråden åt det lite roligare MacGywer-hållet så skall jag bidra med en sådan historia.

    Det är rätt många år sedan, jag hade en Volvo Amazon årsmodell 62 med en lång växelspak som kunde ge ordentligt med smisk på fingrarna om man slarvade med kopplingen när man växlade. Efter en tjuvkoppling så hade den också startknapp. Trots att det här är en del år sedan så var den gammal redan på den tiden.

    Jag jobbade i Stockholm, och någon varm dag på jobbet i Juni så tyckte vi några stycken att vi drar ut och grillar någonstans. Det här var under värsta IT-yran och vi var alla inflyttade från landet. Vilken lantis som helst fick jobb om man kunde skillnaden på EISA-bussar och den väldigt nya PCI-bussen som kom, samt hur man tweakade drivrutinerna för att få gamla SCSI-kort att fungera med NT. Just det att vi kom från landet betydde att vi alla bodde lite tokigt, i källarlokaler, i sjundehand tillsammans med tre andra, långt åt helsicke ute i förorterna som knappt nåddes av pendeltågen eller hos någon brud som var dum nog att falla om man bröt lite på hemsnickrad norrländska. (Jag bräker mest på sörmländska i vanliga fall).

    Därför var det mest häftiga vi kunde hitta på att åka ut en bit utanför stan för att grilla. Infödda tokholmare hade säkert dragit till medis för att pimpla en GT på någon uteservering, men vi var som sagt lantisar och vill se grön växtlighet istället för asfalt och betong.

    Kosan styrdes ut en bra bit från stan med bagaget laddat med grillattiraljer. 89kr för en grill på OK Västberga minns jag att det blev, den var vinröd och hade tre ben som monterades med vingmuttrar. Vi hamnade så småningom vid en lite badplats där det inte fanns en käft mer än vi, och lite myggor. Naturen doftade så där härligt spirande som den brukar göra i den första riktiga värmevågen med sommarvärme, då allt exploderar.

    Omsorgsfullt sattes grillen ihop enligt beskrivningen, grillkolen fylldes på och tändvätska anbringades. Dags att tända. Ingen hade tänkt på att ta med något att tända med. Lantisar röker inte heller, de snusar. In i bilen och försöka få fart på den inbyggda cigarettändaren där, men den blev knappt ljummen.

    Vad gör man då?

    Jo, den här modellen av Amazon har nog världens kortaste påfyllningsrör till bensintanken. 8cm för att vara exakt. Tanklocket sitter precis under regskylten så står man i uppförbacke och skruvar av locket till tanken och den är full, så rinner det ut bensin. Där stack jag ned en bit hushållspapper som sög åt sig bensin. Denna lades så på grillen som ställdes framme vid motorhuven. Så tog jag fram startkablarna (var mycket användbart för jag missade ofta att stänga av lyset). Redan på tredje försöket när jag slog ihop kontaktblecken så det gnistrade så tog det bensinindränkta pappret eld, och voila så fick vi vår grillafton.

    #110346
    danielandersson
    Deltagare

    haha, underbart! ehandel.se’s egen macgyver.

    låter dock lagom farligt (men vad vet jag?)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.