Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Popupruta i kassan eller inte för kortköp?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102366
    Marcosi
    Deltagare

    Vi lite problem med kunder som ska betala med kort. I nästan alla butiker använder vi 3D secure (jag är IT konsult och detta gäller mina kunders butiker).

    Tyvärr så är det fortfarande så att många köp avbryts då kunden inte kommer ihåg sitt lösenord, eller inte har dosan till hands. Ungefär 8-10% avbryter kortköpet av denna orsak.

    Jag funderar på om man ska bygga en popup som kommer om man valt kortköp som säger något som:

    Vi använder 3D secure för din säkerhet, så du måste ha ditt privata lösenord eller bankdosa tillhands när du betalar med ditt kort. Väljer du att avbryta ligger dina varor kvar i varukorgen och du kan genomföra ditt köp.

    Sedan en fortsätt eller avbryt knapp. Man kan även lägga in en kryssruta “Visa inte igen”. Men jag är fortfarande inte säker, för man ska ju i allmänhet undvika för många steg i kassan. Vad tycker ni?

    #160988
    pyhobby
    Deltagare

    Hur stor del avbrutna kortköp har ni totalt, inräknat andra avbrottskällor än 3d-secure också?

    Det är väldigt svårt att gissa vad som händer om ni lägger in en pop-up med info. Men min personliga erfarenhetsmässigt ogrundade gissning är att ni förlorar på det. 90% av era kunder fixar ju kortköpen idag. Att göra en sådan vågad sak som en pop-up i kassan för att nå 10% av kunderna känns riskabel.
    Jag tror effekten kan bli lägre avbrottsfrekvens för 3d-secure men minskad konvertering totalt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.