Plus Forum E-handelsforumet Logistik Postförskott /COD till Danmark

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97552
  Johan Rubank
  Deltagare

  Håller på att expandera till Danmark och försöker få till Postens Mypack dit, vi skickar mest till privatperon. Nu påstår Posten att man måste ha konto i Danske Bank i Danmark för att kunna ta emot pengar från denna tjänst.

  Vi har konto i Nordea Danmark som man tycker borde funka- är den någon som har koll på detta och hur man lämpligen löser det då jag inte vill blanda in en bank till?

  😡

  #138601
  Flagstore.se
  Deltagare

  Inget svar på frågan men vill du verkligen ta risken med postförskott till Danmark?..är ju väldigt mycket returer redan inom Sverige med postförskott (själv har jag slutat med denna betallösning)

  Mer OT :rolleyes:

  Sen mypack vet jag ej om jag haft problem med just till Danmark men jag skickar en del till Norge och där är det långt ifrån alla adresser som det går att skicka mypack till genom pacsoft och det kan vara värt att kolla om det finns liknande problem till Danmark

  #139056
  bslask
  Deltagare

  Var på ett seminarium som Svenska Exportrådet höll i, där flera av talarna (bl.a. Posten) med bestämdhet hävdade att ska man lyckas med e-handel i Danmark så skall kunna ta emot betalning med Dankort. (80-85% av danskarna har Dankort och vill betala med det vid ehandelsköp) Danskar hatar dessutom att lämna ut sitt personnr så faktura är inte så bra. Postförskott blir ju väldigt kostsamt som Flaggstore redan poängterat.

  Det tråkiga med Dankort är att man måste ha ett registrerat bolag i Dk för att få ta emot betalningar.

  Vore kul om det är någon annan som rönt framgång i Danmark med eller utan Dankort?

  #139057
  Croona
  Deltagare

  Vad jag har hört är de flesta danskars Dankort kopplat till VISA på något sätt så betydelsen av Dankort är inte så viktig som många säger. Sant eller falskt?

  #139058
  Parvelito
  Deltagare

  Jag har också hört samma sak som Croona. Även danskarna har upptäckt att det kanske är bättre att anpassa sig till världen, eftersom världen inte anpassat sig till Danmark.

  Danskar är helt hopplöst usla på att betala saker i tid i jämförelse med svenskar och finnar, så att köra faktura i egen regi där är jobbigt.

  #139217
  pete
  Deltagare

  Vad jag har läst mig till är att Dankort som betalning verkar sjunka i betydelse, men som symbol på sidan innebär det fortfarande mycket i konverteringssammanhang i danmark. Lite som en trygghetssymbol kanske. Det har talats om detta i sammanställningar över nordiska betalsätt, samt danska ehandlare på konferenser såvitt jag har förstått

  #139224
  GregerA
  Deltagare

  Jag vet inte om det stämmer att du måste ha konto i Danske Bank. Man tycker ju att det borde räcka med ett konto i någon dansk bank, eller bankgiro (mostv).

  När det gäller täckning av landet så är det Posten i DK som distribuerar Mypack, så bättre kan det nog inte bli på den fronten i alla fall. I NO går inte Mypack via Posten NO, utan via Tollpost (som ägs av PostNord) – och de har inte full täckning.

  Om ni säljer till DK kommer ni även att råka ut för Døgnpost – det går bara att skicka Paket och Skrymmande brev till en sådan adress. Inte vanliga brev. Troligen går det att skicka Mypack. Døgnpost är leveransboxar som finns på vissa ställen, och där mottagaren kan hämta ut paketet dygnet runt genom att knappa in sin personliga kod. Naturligtvis fungerar det inte att skicka PF till en sådan adress … ;)

  #139377
  bslask
  Deltagare

  Det är möjligt att ni har rätt angående Dankortet, men min källa är relativt trovärdig (Vore ju dumt om Svenska Exportrådet inte hade koll på läget) och siffrorna över att 80-85% av ALL ehandel i Danmark betalades med Dankort 2010/2011 tyder ju ändå på att det är en bit kvar tills att alternativa betalmedel accepteras av den breda danska massan.

  #139423
  NO LINGO
  Deltagare

  Hej Johan, tycker absolut inte att du ska skicka mot PF utomlands. Du kommer att få mycket höga kostnader för outlösta paket och returfrakter. Inte ens i Sverige ska du ha PF som betalmetod om du inte har en målgrupp som är osedvanligt kontant ;)

  Om du trots allt vill göra det så måste du ha ett danskt bankkonto och för att ha ett dansk bankkonto så måste du ha ett danskt bolag. Så om du inte tror att Danmark kommer att bli din huvudmarknad så lägg ner postförskottet och satsa på kortbetalning istället i Danmark. Enligt min kunskap så kortbetalning det överlägset största betalsättet i Danmark, långt mycket större än faktura. Postförskott är det väldigt få som efterfrågar.

  När det gäller Dancard så stämmer det att allt fler kort blir dubbelbrandade dvs både dancard och visa på samma kort. Du måste ha Dancard som betalmetod för att bli fullt ut accepterad i Danmark men trots att du har det så kommer ändå merparten att betala med visadelen av sitt dancard. Att 75-80% av betalningarna skulle ske med dancarddelen av kortet ser jag som mycket osannolikt så där får nog exportrådet göra lite källgranskning :)

  Har skrivit lite om mina erfarenheter inför en etablering i Danmark här: Häng med till Danmark del 3 – NO LINGO

  /P

  @Johan Rubank 37186 wrote:

  Håller på att expandera till Danmark och försöker få till Postens Mypack dit, vi skickar mest till privatperon. Nu påstår Posten att man måste ha konto i Danske Bank i Danmark för att kunna ta emot pengar från denna tjänst.

  Vi har konto i Nordea Danmark som man tycker borde funka- är den någon som har koll på detta och hur man lämpligen löser det då jag inte vill blanda in en bank till?

  😡

  #139461
  GregerA
  Deltagare

  Förresten … är det inte så att man kan ta emot Dankort via Skrill/Moneybookers även om man inte har ett danskt bolag? (Antagligen därför att MB har det.)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.