Plus Forum E-handelsforumet Logistik Postnord mypack collect

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #105137
    Rasmus123
    Deltagare

    Hej!

    Ska försöka hålla mig kort men måste ändå ge lite bakgrund.

    Vi har en e-handel där vi skickar ungefär 1-3 paket om dagen där ungefär 95% av paketen är under 1kg. Vi har tidigare använt oss av postnords “Skicka direkt” tjänst där vi har betalat 63kr för paket upp till 1kg och 95kr för upp till 2kg.

    Blev intresserad av Postnords “mypack collect” och “mypack home” tjänst som man kan använda sig av när man är registrerad kund hos dem. Jag ringde och pratade med Postnord och dom berättade lite om tjänsten och sa att mypack collect och mypack home var samma pris som tjänsten vi hade använt oss av innan, alltså 63kr för upp till 1kg. Men fördelen var att vi skulle få all fraktkostnad samlad på en faktura i slutet på varje månad.

    Jag tyckte det lät bra och vi började använda tjänsten och var väldigt nöjda, tills fakturan kom. På fakturan har dom tagit betalt 210kr för ett paket! Paketet vägde 0,250kg och var 20x20x11 cm. Dom har tagit betalt för “fraktdragande vikt” 127kr. Sen med moms och en fakturaavgift på 40kr så landade slutsumman på 210kr. För ett paket.

    Det jag undrar nu är:

    Går postnord alltid på “fraktdragande vikt” när man använder mypack-tjänsterna? Varför skulle man då vilja byta från skicka direkt när det blir mer än dubbelt så dyrt att skicka paket?

    Vad har ni för erfarenhet av Postnord?

    Vad använder ni er av för tjänst när ni skickar paket under 1kg?

    Problemet nu är att vi har hunnit skickat ett gäng paket innan det här kom fram så vi kommer nog att få en tråkig faktura i slutet på månaden. Vi går minus på varje skickat paket när vi betalar sån dyr frakt.

    Nu blev inte inlägget så kort ändå.

    Tack på förhand!

    #186593
    nmn
    Deltagare

    Är du förvånad?

    Postnord är statligt vad gör staten för annat än att stjäla så mycket pengar de kan från folk?

    #186609
    JockeAndersen
    Deltagare

    @Rasmus123 94010 wrote:

    Går postnord alltid på “fraktdragande vikt” när man använder mypack-tjänsterna? Varför skulle man då vilja byta från skicka direkt när det blir mer än dubbelt så dyrt att skicka paket?

    Jag tror samtliga fraktleverantörer gör likadant med tjänsterna som motsvarar mypack.
    Det vill säga, de går på den största av faktisk vikt och volymberäknad vikt.

    #186610
    GregerA
    Deltagare

    Ja, det är branschstandard att tillämpa volymvikt i kombination med verklig vikt, och den fraktdragnde vikten blir den högsta av dessa. Det gäller både MyPack och Företagspaket – och deras motsvarigheter hos bl.a DHL och Schenker.

    Det beror på att det är både en maxlast och begränsad lastvolym på en lastbil. Skall du skicka 100kg bomull så fyller du kanske hela bilen med det, men om du skickar 100kg bly så tar det inte så stor plats. Men det går inte att fylla hela bilen med bly, för då överskrids maxlasten. Så det är ett sätt att balansera vikt och volym.

    Att skicka paket som företag är en mindre vetenskap, och det gäller att läsa och förstå villkoren till fullo. Det kan vara många extra avgifter som kan tillkomma i olika fall.
    – storstadstillägg
    – glesbygdstillägg
    – ö-tillägg
    – skrymmandetillägg
    – tillägg för överskridna produktvillkor
    – extra avisering
    – extra utkörning
    – returkostnader
    – mm

    Jag skulle rekommendera dig att gå med i ett medlemsskap som t.ex Edge, Pluskontot, Lessmore m.fl och använda DHL. Det blir betydligt billigare än PostNord. Även Fraktjakt kan vara ett alternativ. Är du medlem i Företagarna finns viss rabatt att få hos Schenker.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.